Magas vérzsír szintet csökkentő diéta

Triglicerid diéta. Szív érrendszeri diéta

Ha a diéta nem elég a normális szint eléréséhez, gyógyszeres statin kezelés is indokolttá válik, mert a vérszint nem csak a táplálkozástól, hanem a koleszterin triglicerid diéta termelődésétől is függ.

triglicerid diéta

A diéta alapja a kalória- zsírszegény étrend. Elsősorban az úgynevezett telített zsírok fogyasztását kell csökkenteni. Ezek az állati eredetű táplálékokban, zsíros sajtokban és tejtermékekben fordulnak leginkább elő.

triglicerid diéta

Ilyen például a sertéshús, de általában a vörös húsok, és a látható zsírt tartalmazó húsok, triglicerid diéta a kolbász és szalámi féleségek is. Mérsékelni kell a magas koleszterin bevitelt is, ami főleg a tojásban, belsőségekben, velőben található nagy mennyiségben.

triglicerid diéta

A fentiek helyett zsírszegény ételek, sovány tejtermékek, sovány, vagy fehér húsok, növényi eredetű zsírok, margarinok használata javasolt, amelyek kevesebb telített, és több telítetlen zsírt tartalmaznak. Előnyük még, hogy koleszterint nem tartalmaznak.

Hasonlóan kedvező hatás várható a hal, főleg a tengeri halak, diófélék, és az olívaolaj használatától.

triglicerid diéta

Fontos, hogy a diétázó naponta alkalommal zöldséget, gyümölcsöt is kapjon. Ha túlsúly, elhízással is fenn áll, a fentieken kívül mérsékelni kell a kenyerek, tészták, édességek fogyasztását is, mert ez is elhízáshoz vezethet, amely a koleszterin, és egy másik zsírféleség, a triglicerid szint max.

Gyuri bácsi a szív- és érrendszeri betegségekről