EXTRA AJÁNLÓ

Neuropátia gyógyszer, Tanácsok a neuropátiás fájdalom csökkentéséhez és az alvásminőség javításához

Tartalom

  conn szindróma klinikai ajánlások kezelésére cukorbetegség 2021

  Ezeket az eseteket kriptogén szenzoros polyneuropathiakánt CSPN, cryptogen sensory polyneuropaty sorolják be. A vizsgálat négy, különböző hatásmechanizmusú gyógyszert tesztelt CSPN-ben szenvedő betegek nagy csoportjában annak tisztázására, mely szerek a leghasznosabbak ezen állapot kezelésében.

  álmatlanság a cukorbetegség kezelésében normál éhgyomri cukor

  A vizsgálatban 40 centrumból összesen beteg vett részt. A 30 évesnél idősebb résztvevők fájdalmuk mértékét es skálán legalább 4-ben adták meg.

  A CSPN terápiájában gyakran használat négy különböző hatásmechanizmusú szert nortriptylint triciklusos antidepresszívum ; duloxetint szerotonin-noradrenalin-újrafelvétel gátló ; pregabalint antiepileptikum ; mexiletint antiarritmiás szer teszteltek.

  A betegek 12 héten át szedték a vizsgálati szert, állapotuk felmérésére a 4.

  cukorbetegség idegkárosodás culting kezelés cukorbetegség

  Regisztrálták azon betegek számát is, akik a gyógyszerrel összefüggő mellékhatás miatt hagytak fel a kezeléssel. Richard Barohn, a vizsgálat vezetője. Annak fontosságára is fel akartuk hívni a figyelmet, hogy újabb és neuropátia gyógyszer gyógyszerekre van szükség a neuropátiás fájdalom enyhítésére.

  Zsuga Judit, neurológus Keresse fel orvosát rendszeresen, ha Ön cukorbeteg, vagy az immunrendszere károsodott, illetve azonnal forduljon orvoshoz, ha valamilyen szokatlan panaszt észlel végtagjaiban! Korai kezelés esetén van a legnagyobb esély a további idegkárosodás megelőzésére! A diagnózis felállításához orvosa valószínűleg ki fogja kérdezni a panaszairól, a korábbi és jelenlegi betegségeiről.

  A szerzők hangsúlyozzák, hogy vizsgálatuk alapján nem minősíthető egyik szer sem egyértelműen jobbnak a többinél, bár a négy gyógyszer közül kettő, a nortriptylin és a duloxetin a hatásosság és a tolerálhatóság szempontjából jobban teljesített, mint a pregabalin és a mexiletin. Léteznek egyéb, nem narkotikus szerek is a fájdalmas perifériás neuropathia kezelésére, többek között a gabapentin, a venlafaxin és más nátriumcsatorna-inhibitorok.

  sugar cukorbetegség népi gyógynövények kezelése a kezelés a hasnyálmirigy a cukorbetegségben otthon

  Neuropátia gyógyszer szerzők szerint további összehasonlító hatásossági vizsgálatok szükségesek, hogy a klinikusok megfelelő adatok birtokában végezhessék a CSPN kezelését.