Lencsés egytálétel húsgombóccal: ízek harmóniája a vajdasági konyhában A vajdasági konyha gazdag ízei és hagyományai inspirálták ezt az ínycsiklandó lencsés egytálételt, melyet szaftos húsgombócok koronáznak meg. A lencse nem csupán tápláló, de remekül m


- fél-fél kávéskanál majoránna, őrölt bors és koriandermag,

Egy gazdag ízekkel teli tapadómentes serpenyőben alaposan kisütjük az apróra szeletelt szalonnát, majd megfuttatjuk benne a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hogy azok kiadós aromáik átjárják az ételt. Ezután hozzáadjuk a lédús sárgarépát, a friss petrezselyemgyökeret és a színes céklát, és egy percig pirítjuk, hogy a zöldségek még intenzívebb ízt nyerjenek. A megmosott lencsét és a fűszereket is beleöntjük, majd felöntjük az alaplével és egy liter vízzel, lefedjük, és takaréklángon félpuhára főzzük, hogy minden hozzávaló harmonikusan összeérjen. Közben elkészítjük a ízletes húsgombócokat: az összes hozzávalót gondosan összekeverjük, majd dió nagyságú gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat óvatosan a lencseközé helyezzük, és a megmosott hajdinát is rászórjuk. Felöntjük még 2-3 dl vízzel, és takaréklángon főzzük, amíg minden hozzávaló tökéletesen megpuhul. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy az étel ne száradjon ki. Az elkészült fogást azonnal melegen tálaljuk, és ízlés szerint vajas krumplipürével is gazdagíthatjuk. Bon appétit!

Related posts