Ezért helyeznek követ a görögdinnyére Kínában - Ezzel a módszerrel tökéletes ízű dinnyéket termesztenek.

A klímaváltozás egyes nem honos növényfajoknak kedvez, szeretjük például a kertünkben nőtt a fügét vagy a narancsot, nem igaz? Viszont más gyümölcsöknek árt a túl nagy forróság: a görögdinnye éppen ilyen.
A görögdinnye igazi ízélménye akkor bontakozik ki, amikor türelmesen érlelődik, és folyamatosan élvezi a napfény melegét. Ilyenkor válik lédússá és ropogóssá, elkerülve a kásás állagot, amely elronthatja a tökéletes falat élvezetét.
Az interneten terjed egy videó a kínai dinnyetermesztők új módszeréről. Az ottaniak ugyanis nagy, lapos köveket helyeznek a dinnyére. A kertészkedési trükköknek se szeri se száma, és a furcsábbnál furcsább praktikák olykor működnek is, de vajon ez a módszer miért ilyen népszerű? Első látásra úgy tűnhet, azért teszik rá a köveket, hogy a dinnye ne guruljon egyik oldaláról a másikra, de nem ez a trükk lényege.
A klímaváltozás következtében a nyarak egyre forróbbak, ami miatt a dinnyék rendkívül felgyorsult növekedésnek indulnak. Ennek eredményeként a gyümölcsök hamarabb érnek be, és gyakran már korai állapotukban repedésnek indulnak. Ez a jelenség sajnos azt eredményezi, hogy a termés jelentős része nem kerül az emberek asztalára, hanem vagy kidobásra kerül, vagy állati takarmányként végzi.
A kő szerepe a nap során abban rejlik, hogy felmelegszik, és elnyeli a napsugarak hőjét, ezzel védelmet nyújt a dinnyének a túlzott hőség ellen. Amint beáll az este, a kő fokozatosan kiengedi a felhalmozott hőt, ami elősegíti az egyenletes érési folyamatot, így fokozza a gyümölcs ízének édességét.
Egyes szakértők úgy vélik, hogy a kő használata hozzájárulhat a héj megrepedésének megakadályozásához, amit gyakran a nappali és éjszakai hőmérséklet-változások idézhetnek elő. Továbbá, a kő által védett dinnye kevésbé vonzza a madarakat, így a termés biztonságosabbá válik, és kevesebb kár éri.
Fedezd fel a különleges kínai dinnyetermesztési technikákat az alábbi videóban!
A görögdinnye kiválasztása szupergyors és egyértelmű lesz, ha ezekre figyelsz!
Az egységes forma azt jelzi, hogy a növekedési ciklus során a növényeket egyenletesen öntözték. Ha a dinnyék alakja szokatlan, vagy az egyik oldaluk jelentősen nagyobb, mint a másik, akkor valószínű, hogy száraz időszakokat, illetve túlöntözést tapasztaltak az érésük során.
A dinnye érettségének egyik legjobb mutatója a felületének színe és textúrája. Minél mélyebb és mattabb a zöld árnyalata, annál inkább arra utal, hogy a gyümölcs már elérte optimális érettségét. Ezzel szemben, ha a dinnye világosabb zöld, és a felülete fénylik, az arra figyelmeztet, hogy még nem készült el teljesen.
Minél sárgább, annál jobb, hiszen ez azt jelenti, hogy tovább volt a tőkén, és tele van ízzel. Ha fehér, vagy sápadt, akkor a dinnye még nem érett.
Minél mélyebb és zengőbb hangot hallatszik ütögetéskor, annál inkább érlelődött és ízletesebb a görögdinnye!