Először a paprika vagy a paradicsom kerüljön a serpenyőbe? Ezzel a titkos trükkkel varázsolhatod a lecsót olyanra, mint amilyet a nagymama készített – lender.hu
A lecsó a magyar gasztronómia egyik meghatározó étke, amelynek elkészítése minden családban sajátos hagyományokkal bír. A lecsó receptje a balkáni konyha ízeihez hasonlítható, de a magyar verzió mára önálló karaktert fejlesztett ki. Az elkészítési mód azonban sok vitát gerjeszt: vajon előbb a paprika vagy a paradicsom kerüljön a serpenyőbe? Lássuk, mit képviselnek a különböző nézőpontok!
Ajánló: Sós rúd recept, nálunk ez az örök nagy kedvenc
A lecsó készítése már régóta megosztja a gasztronómák véleményét. Vannak, akik azt állítják, hogy a főzés menete nem számít, míg mások határozottan úgy vélik, hogy a hozzávalók precíz sorrendje elengedhetetlen a tökéletes ízélményhez. A viták közepette mindenki megtalálja a saját módszerét, ami a saját ízlésének leginkább megfelel.