A szakértők figyelmeztetnek: a hús fagyasztóban történő tárolási ideje korlátozott! - lender.hu
Az élelmiszerek tartósítása, avagy a frissesség megőrzése, mindig is központi kérdése volt az emberi létnek. Az évek során a tartósítási technikák folyamatosan fejlődtek, és az élelmiszerek megóvásának módjai egyre kifinomultabbá váltak. A 20. században azonban eljutottunk a fagyasztás forradalmához, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megőrizzük az ételek frissességét, tápláló értékét és vitaminjait. A fagyasztás, amely -10 és -30 fok között zajlik, hatékonyan lassítja a romlást okozó biológiai és mikrobiológiai folyamatokat, így hosszú időre megóvhatjuk kedvenc élelmiszereinket a romlástól.
A hús tárolási ideje a fagyasztóban húsfajtánként eltérő. A marha- és borjúhús akár nyolc hónapig is lefagyasztható, a sertéshús hat hónapig megőrzi minőségét a fagyasztóban, a fagyasztott darált hús pedig akár két hónapig is megőrzi tápértékét és ízét.