Az 1950-es években a magyarok körében népszerűségnek örvendett ez a mára már feledésbe merült kincs.

A második világháború utáni élelmiszerhiány következtében a gasztronómiai magazinok tele voltak kreatív takarékos receptekkel. Az egyik ilyen különlegesség a tojáspörkölt, amely nemcsak a pénztárcát kíméli, hanem az elkészítése is rendkívül egyszerű és gyors. Ez a fogás tökéletes példája annak, hogyan lehet ízletes ételt varázsolni a legegyszerűbb hozzávalókból is.
Bár nagyszüleink közül sokan még biztosan emlékeznek erre az akkor népszerű fogásra, ma már kiment a divatból, pedig igazán ízletes, régen a húsvéti menü kihagyhatatlan eleme volt.
Már írtunk arról, hogyan varázsolhatjuk tökéletessé a húsvéti főtt sonkát. Most pedig nézzük meg, miért vált elengedhetetlenné a tojás és a torma fogyasztása a húsvéti ünnepek során!