A dietetikus megosztotta véleményét: ezt az étrend-trendet még ő sem választaná | BorsOnline


Egy dietetikus új megvilágításba helyezte azt az egészségesnek tűnő szokást, ami valójában növelheti a betegségek kockázatát. Nichole Andrews, aki onkológiára specializálódott dietetikus és táplálkozási szakértő, TikTok videójában tárta fel ezt a veszélyt rejtő étkezési trendet.

Elméletben jónak tűnő, de a valóságban váratlanul káros étkezési szokásokat tárt fel egy dietetikus. Nichole Andrews, aki az onkológiára specializálódott táplálkozási szakértő, részletesen beszélt arról az étrendi irányzatról, amely a betegségek kialakulásának kockázatát fokozhatja.

"A kiegészítők szedését kerülöm, hacsak az orvosom nem ajánlja, hiszen minden szükséges tápanyagot az ételeimből nyerek" - nyilatkozta a dietetikus, akinek videóját már több mint egymillióan látták. A videóban hangsúlyozta, hogy azok, akik étrend-kiegészítőkkel próbálnak védekezni a rák ellen, hosszú távon akár még ártalmasabb döntést hozhatnak, mivel nagy mennyiségben ezek a kiegészítők akár ellentétes hatásokat is kiválthatnak.

Bár videójában nem említette meg ezeket az kiegészítőket, de a National Health Service arra figyelmeztet mindenkit, hogy a béta-karotint tartalmazó étrend-kiegészítők egyes embereknél, például dohányosoknál és azbesztnek kitetteknél növelhetik a tüdőrák kockázatát. A béta-karotin a sárga és narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben található természetes pigment, a szervezet A-vitaminná tudja alakítani, ami jót tesz az immunrendszerünknek, a látásunknak és a bőr egészségének.

Nem ismert, hogy a béta-karotin-kiegészítők pontosan miért növelik a rák kockázatát, de nem ez az egyetlen ilyen dolog, amit a tanulmányok kifejezett esetekben károsnak találtak. Az E-vitamin, a szelén, a vas és a B12-vitamin tanulmányai során is találtak hasonló eseteket, de az étrend-kiegészítők és a rák összefüggése közötti vizsgálatok még folyamatban vannak - írta a Daily Mail.

Related posts