Mi az a vércukormérő szenzor?

Szenzor cukorbeteg

  • Cukorbetegség alzheimer
  • Szúrás nélkül, saját mobiljával is ellenőrizheti vércukorszintjét
  • 2-es típusú cukorbetegség diétája

Diabetes, obesity and metabolism elég csak a szenzort megvásárolni.

Felhelyezés és az első mérések Rengeteg youtube videó található arról, hogyan kell a szenzort felhelyezni, majdnem mindegyiket megnéztem, mielőtt nekiláttam. A szenzorhoz adnak egy műanyag felhelyezőeszközt, ami leginkább egy pecsétnyomóra emlékeztet, amit a felkar hátoldalára kell nyomni.

cukorbetegség diéta diéta diabetes

Mivel ezen az eszközön is van egy tű, számítottam rá, hogy majd fájdalmat fog okozni, de egyáltalán nem fájt, semmit sem éreztem. Letépni nem szerettem volna, ezért a levétel előtt még egyszer megnéztem az oktatóvideókat és az egyikből nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az eszköz felhelyezése után kb. A több helyen ajánlották youtube videók és az angol nyelvű fórumokonhogy érdemes még szenzor cukorbeteg pluszban is rögzíteni a szenzort a karhoz, mert esetleg előbb leválhat a helyéről, ezért szenzor cukorbeteg Mefix-et, ami egy hosszú, széles, rugalmas és légáteresztő sebtapasz, ebből kellő méretűt levágtam, a közepébe egy forintosnál nagyobb méretű kört készítettem és a szenzort ezzel ragasztottam körbe.

diabéteszes fekély kezelése

Pár naponta cseréltem az általam készített plusz rögzítő réteget. Egyszer véletlenül meg is fürödtem vele, mégsem jött le.

Medtronic™ Guardian™ Sensor 3 – Inserting Sensor into Upper Arm

A méréssel kapcsolatban még egy fontos információ: az első 60 percben nem lehet használni, akkor magától kalibrál, de azután már folyamatosan lehet vele mérni. Az egyik rossz tapasztalatom pedig az, hogy nálam nem volt mindig pontos.

You are here

A Dcont mérőmmel párhuzamosan együtt mértem és az összehasonlításban volt, hogy néhány tizedes, de volt, hogy kettő egésszel is eltért a mérés. Az idegen nyelvű fórumokon szenzor cukorbeteg ilyen összehasonlításokban sokkal jobb volt, a fórumozók max néhány tizedes eltérésekről számoltak be, illetve arról, hogyha elmozdul vagy nem jó helyre helyezik fel az eszközt, emiatt is mérhet pontatlanul.

diabetes gyümölcslevek kezelése

Beszéltem a diabetológusommal és ő azt mondta, hogy szerinte kb. Egyébként szereztem hozzá hagyományos tesztcsíkot is — mert az eszközzel lehet vérből is mérni — úgy viszont pontosan egyezett a két mérés.

a városi diabetes

Előnyök Az előnyökről annyit, hogy a kis szenzor nem zavaró, ritkán kicsit viszketett, nagyon ritkán kicsit szúrt is, de alapvetően észre sem lehet venni, annyira nem, hogy simán megfürödtem vele. Nagyon kényelmes és diszkrét azáltal, hogy az szenzor cukorbeteg a zsebébe nyúl a leolvasóért és egy érintéssel megtudhatja a vércukorszintjét a nap bármely időpontjában és bármilyen tevékenység közben. Volt, hogy feleségem mérte meg a vércukromat éjjel, miközben aludtam. Eleinte természetesen folyton mértem vele, annyira nagy szabadságot adott.

Search form

Bár a Dcont mérőm nagyon jó és tényleg csak nagyon kevés vér kell hozzá, de nem vállalnék be vele napi mérést. Ezzel az eszközzel bármennyiszer leolvashatom a vércukorértékemet újabb és újabb tűszúrások szenzor cukorbeteg, illetve a letölthető programmal együtt nagyon részletes grafikonokat tudok készíteni, meg tudok állapítani egyfajta trendet a cukorértékeim változásaiból, amelyet néhány mérésből nem lehetett volna meghatározni.

  1. Kipróbáltam a FreeStyle Libre Flash-t – Szurikáta Alapítvány
  2. Milyen gyumolcsot ehet cukorbeteg
  3. Hogyan kell enni a cukorbetegség kezelésében
  4. Szúrás nélkül, saját mobiljával is ellenőrizheti vércukorszintjét - EgészségKalauz
  5. Diabetic diet patient education pdf

Az érintőképernyős leolvasó eszköznek a fentieken túl még számos funkciója van: memóriájában tárolja az összes mérést, napi grafikont készít a vércukorértékek változásáról, különböző adatokat lehet rendelni a grafikonhoz inzulinadag nagysága, étkezés CH tartalma, saját megjegyzések, stb. Meg lehet adni a célértéket és jelzi, hogy hány százalékban voltunk a céltartományon belül, fölötte vagy alatta.

Nyitottak vagyunk az újdonságokra

Napi átlagokat számol, mutatja az értékek szórását és az alacsony vércukor eseményeket. Olyan hasznos funkciót is tartalmaz, mint az emlékeztető beállítása, ezzel pl.

kezelése láb diabetes mellitus vélemények

Az értékek, grafikonok letölthetőek. Összességében nem bántam meg, hogy megvettem a FreeStyle Libre Flash-t, ha olcsóbb lenne a szenzor, valószínűleg többször is használnám — mert ha nem is annyira pontos, mint a hagyományos, Dcont vércukormérőm — de azért megkímélhetem magam egy időre a bökdösésektől.

Legyél a szenzor cukorbeteg támogatónk vagy egyszeri adományoddal segítsd a munkánkat! Banki utalással szeretnél támogatni?

ayurvédikus kezelés során a diabetes