GYIK

>> Profil beállítások
Miért érdemes regisztrálnom?
Több modul regisztráció nélkül is elérhető, de ha szeretnél mangákat vagy animéket letölteni, yaoi írásokat olvasni, vagy csak a képgalériát böngészni, akkor regisztrálnod kell;)

Regisztráltam, de nem érkezett meg a visszaigazoló e-mail. Mit tegyek?
Ha 24 órán belül nem kapsz visszaigazoló e-mailt, akkor dobj egy levelet valamelyik adminnak (Akuma, Shunsuke [címek a csapattagok között])és ők rögtön aktiválni fogják az accountod.

Hogyan tudok aláírást tenni a kommentjeim alá?
Beállítások >> Aláírás
Lehet szöveg, vagy linkelhetsz képet is. Vigyázat! Az aláírás összesen nem haladhatja meg a 450 x 200 pixel nagyságot!

Hogyan tudok avatart beállítani?
Beállítások >> Avatar
Választhatsz az oldalon lévő avatarok közül, tölthetsz fel sajátot, illetve, ha más oldalra feltöltött avatart használnál, akkor megadhatod az elérési útvonalát is. (Fontos: a kép maximum 100x100 px méretű lehet!)

>> Írásokkal kapcsolatos kérdések
Hogyan tölthetem fel az írásaimat az oldalra?
Ahhoz, hogy az írásaid kikerüljenek az oldalra, el kell küldened őket erre az e-mail címre: yamaguchi.ichiko@gmail.com
A formátum doc legyen, a fájl neve tartalmazza a mű címét és a fejezet számát (ha nem oneshot), valamint ezt tüntesd fel belül az írás elején is, a szerzői névvel együtt. Az írás elején, ne az e-mailben!
Ha sorozat utolsó fejezetét vagy oneshotot küldesz, írd a mű aljára, hogy VÉGE. Amennyiben egyszerre küldöd egy sorozat összes fejezetét, minden részt külön fájlban küldj.
A ficed írásakor ne használd a szövegszerkesztődben a felsorolás, számozás, lábjegyzet és bekezdések automatikus formázása funkciókat, valamint ne használj a szövegben relációs jelet!
Mi átolvassuk, és ha nincs teli helyesírási hibákkal, akkor kitesszük. Ha elküldés után hibát találsz a művedben, a korrigált szavakat/részeket emeld ki pirossal, és úgy küldd el a javított verziót. A javítás néhány szónál, egy-egy mondatnál ne legyen több!
Egy beküldött fejezet vagy oneshot minimum 1000, azaz ezer szóból álljon, ez a mennyiség senkinek nem jelenthet problémát.
Tipp1: állítsd be a szövegszerkesztődben, hogy a bekezdések közötti térköz nulla cm legyen, így tagolás tekintetében ugyanazt a képet kapod, ami az Orden olvasófelületén is megjelenik.
Tipp2: Ha nincs ötleted, mit írj az e-mailbe, amelyben elküldöd a művedet, írd ezt: 'Szia! Mellékelve küldök egy történetet/a legújabb ficimet/a ficim új fejezetét, köszönöm, ha felteszed.' Egy mögé biggyesztett mosolyért sem haragszik meg senki. :-)
Ha kikerülés után a tartalommal kapcsolatban bármilyen kérdés, kérés akad, vagy szeretnéd megváltoztatni a szerzőneved, keresd Shunsukét akár privátban itt az oldalon, akár e-mailben:
yamaguchi.ichiko@gmail.com

Hogyan tölthetek fel ismertetőket?
Az általad írt ismertetőt küldd el erre az e-mail címre:
celestial.daimon.star@gmail.com
Tipp: Az ismertető szerkezetileg három részből álljon. [1.rész] Pár szó az alkotóról, rövid háttértörténet [2.rész] Tartalom (lehetőleg spoiler nélkül) [3.rész] Vélemény, stb...


>> Linkekkel kapcsolatos kérdések
Kitehetem a linketek / banneretek a saját oldalamra?
Természetesen igen.

Szeretném, ha kikerülne az oldalam linkje / bannere az Ordenre. Mit tegyek?
Töltsd fel a linked / bannered a Linkek >> Link beküldése oldalon. Maximális bannerméret: 88x31 pixel. Fontos: Csak akkor tesszük ki az linket / bannert, ha az adott oldalon a Yaoi Orden bannere is kint van! Ennek elérhetősége: Főmenü >> Bannerek.

>> Projektekkel kapcsolatos kérdések
Mikor lesz folytatása ennek és annak a mangának/animének?
Ne a chaten kérdezgesd, mikor érkezik ez vagy az következő részének fordítása!
Ha az adott manga/anime az aktív projektek között van, akkor dolgozunk rajta, és bármikor várható folytatása. Ha pedig passzív, akkor majd ha lesz hozzá angol szken/feliratos verzió. Lásd Projektek főmenü Projekt Státuszok almenüjében.
A Fórumban is nyitottunk erre a célra egy topikot: Fórum > Projektek > Aktív projektek > Mikor várható friss XY mangából/animéből?

Feltölthetem a fordításokat a saját oldalamra, ha kiteszem a linketek?
Természetesen nem. Nem azért fizetünk az oldalért, hogy az általunk fordított mangák / animék más oldalakon is kint legyenek.

>> Yaoi Orden csapat
Szeretnék csapattag lenni. Mit tegyek?
A következő posztokra keresünk jelentkezőket:
[1] Fordító
- Elvárások: Angol nyelvtudás
- Jelentkezés: Küldj egy már általad előre lefordított oneshotot vagy doujinshit, hogy megnézhessük alkalmas vagy-e fordítónak az oldalra!
Fontos: A mangában található minden, a mangaka, kiadó által belekerült tartalmat le kell fordítani (kommentek, címek, tartalomjegyzék).
[2] Szerkesztő
- Elvárások: PhotoShop ismeretek (klónbélyegző használata), Szépérzék
- Jelentkezés: Írj e-mailt és küldünk egy három-négy oldalas mangarészletet próbaszerkesztésre.
Csak akkor kezdj bele egy hosszabb műbe vagy egy rövidebbe is akár, ha tényleg komolyan meg szeretnéd csinálni. Az embernek a hobbiját is komolyan kell vennie!
E-mail: celestial.daimon.star@gmail.com

>> Továbbá néhány szabály:
- Nincs káromkodás.
- Ne kérdezgessétek, mikor lesz friss.
- Ne hirdessetek a chatben.