Yoru o Nigeru

Eredeti cím: Escape From The Night

Típus: Oneshot

Történetíró: Zariya Ranmaru

Rajzolta: Zariya Ranmaru

Hossza: 1 fejezet

Műfaj: yaoi

Gyűjtőkötet: Nemuri Otoko to Koi Otoko

Kiadás éve: 2014

Státusz: Befejezett

22

Mű értékelése: 9,2 19 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Yoru o Nigeru

Fordította: Naladin • Lektorálta: Lyll • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.11 • Megnyitások száma: 354

A yaoi világában nagy hírnévnek örvendő Zariya Ranmaru előszeretettel készít BDSM, hardcore mangákat is, melyeket szépen kidolgozott háttértörténetekkel tesz vonzóbbá. Azoknak is kedvez, akik nem feltétlenül rajonganak ezekért a műfajokért: rengeteg drámai elemet használ fel, melyek elgondolkodtatnak minket és olykor elterelik a figyelmünket a passzív fél fájdalmairól. A semék az esetek nagy részében egyfajta hősként jelennek meg, átadják magukat a szerelemnek, mentsvárként szolgálnak. Éppen ezért nem tudunk rájuk haragudni az erőszakosabb megnyilvánulásaik miatt sem. Persze vannak olyan művei is, melyek vad, érzelemmentes szexet mutatnak be. 
Sok manga került már ki a kezei közül, melyeknek grafikája kifogástalan, a hátterek sincsenek elhanyagolva és a karakterek is vonzóak. 

Harut egy a gyerekkorában történt buszbaleset kísérti, melynek ő volt az egyetlen túlélője. Azóta a nap óta utálja a sötétséget, sőt egyenesen retteg tőle. 
Minden éjszakát más-más férfi karjaiban vészel át, és ez neki tökéletesen megfelel. 
Egy nap azonban találkozik Hugoval, aki a hálószobaablakának kibővítésén dolgozik. Mondanom sem kell, hogy ő is csak egy „túlélőeszköz” lesz, és amint többre vágyik az érzelemmentes szexnél, Haru elmarja maga mellől. Hugo egy jó darabig nem is jelentkezik.
Egy este hirtelen elmegy az áram és Haru emlékei a felszínre törnek. Kétségbeesetten kiabálja azt a nevet, melynek viselője mindennél többet jelent számára. A férfi – kit Haru remegő hangja szólít – nem tétovázik, megmenti szerelmét a sötétség okozta rémálomból.
Az éjszakától való, hosszú éveken át tartó menekülés véget ér, Haru életébe egy mindennél fényesebben ragyogó fénysugár költözik. És ez nem a nagyobb ablaknak, hanem a színtiszta szerelemnek és a kielégíthetetlen vágynak köszönhető. Na meg persze a „játékos” kedvében lévő férfinek, aki már nem csak a sötét estéken bújhat mellé.

Nekem nagyon tetszett a történet, szívesen olvasnám a folytatását. Amit kiemelnék, az Haru személyiségének változása. A rideg tsundere érzelmei végül felszínre törtek és rájött, hogy mit (és persze kit) is szeretne igazából. Mikor kiderül, hogy miért is lett olyan, amilyen, akkor kicsit összeszorulhat a szívünk, hisz senki nem érdemel ilyen sorsot. 
A karakterek könnyen megszerethetőek és a maguk nemében mindketten elragadóak. Egy szó mint száz, érdemes elolvasni ezt a rövid kis oneshotot. 

 

Írta: Naladin  2015.07.08

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!