Agnus Dei

Eredeti cím: アニュス・ディ

Egyéb címek: Lamb of God

Típus: Oneshot

Történetíró: Sadahiro Mika

Rajzolta: Sadahiro Mika

Hossza: 1 fejezet

Műfaj: dráma, yaoi

Gyűjtőkötet: -

Kiadás éve: 2000

Státusz: Befejezett

38

Mű értékelése: 9,3 14 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (1)

Agnus Dei

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.11 • Megnyitások száma: 763

A június 30-án, Osakában (Japán) született Sadahiro Mika az egyik legismertebb yaoi mangaka Japánban. Csillagjegye: rák, Vércsoportja: B-s.
Karrierje az 1988-ban megjelent Sein című oneshottal indult, melyet néhány fantasy témájú yuri manga követett. Az 1990-es években több nagysikerű manga került ki a keze alól, mint például a Haito Diamond, az Eden, a Manchester no Natsu, a Tenshi no Hohoemi vagy a Harapeko no Inutachi. Az igazi ismertséget a 2000-es évek elején útjára indult Under Grand Hotel hozta el számára, de nem ez volt a Sensei egyetlen sikere abban az évtizedben sem. 6mm no Taboo, Buddy System, (Tomato That Is) Going Bad, Surf Junkie, Three and a Half, mind-mind jól ismert címek a yaoi rajongók körében.
A Sensei Kirishima Ruka néven nem yaoi témájú mangákat is készít, dojuinshi körének neve pedig „Affluenza”.
Az Agnus Dei című oneshotot 2000-ben jelentette meg egyik magazinjában a Sanwa Shuppan nevezetű kiadó, mely kimondottan shounen ai, yaoi és hentai mangák kiadására specializálódott. 

Hisoka szülei egy dúsgazdag földesúr birtokának intézői, ám mikor apja súlyos betegen kórházba kerül, a fia veszi át a ház körüli teendőit. A hatalmas kúria hosszú éveken át üresen állt, ám miután a birtok tulajdonosa, Toyohiko autóbalesetet szenved és tolószékbe kerül, úgy dönt, a feleségével, Tamakival együtt a vidéki élet nyugalmát választják és visszaköltöznek a birtokra. Ám a felhőtlenül boldognak tűnő családi idill egyáltalán nem olyan felhőtlen és még inkább nem idilli. Toyohiko és Tamaki közt egyáltalán nincs rendben a dolgok, aminek a legfőbb oka az, hogy a balesetet követően Toyohiko már egyáltalán nem tudja ellátni férjúri kötelességeit. Kétségbeesetten igyekszik boldoggá tenni önző és sokat követelő feleségét, így mikor találkozik az immár csinos ifjúvá serdült Hisokával, egy különös ötlet kezd kirajzolódni a fejében: Hisoka helyettesítse őt a hálószobában, és adja meg Tamakinak mindazt, amit ő már nem képes ilyen téren megadni neki. Hisoka édesapjának kezelése felemésztette az egyébként is szegényen éldegélő család minden vagyonát, így a fiú, bár vannak fenntartásai, elfogadja Toyohiko ajánlatát. De vajon valóban csak a pénz iránti szükség befolyásolta Hisokát döntésének meghozatalában, vagy ennél sokkalta mélyebb, titkoltabb szándékok vezetik őt, melyeknek a célpontja nem más, mint a ház ura, Toyohiko-san?
Sadahiro-sensei azon kevés mangakák egyike, aki a karaktereit nem szorítja bele kimondottan sem a seme, sem az uke szerepekbe, sokkal inkább az úgynevezett cserélgetős párosok híve, s ez teszi igazán népszerűvé őt. Mangáiban minden apró részletet megmutat, semmit sem hagyva az olvasói képzeletére, ám a vad, érzéki szexjelenetek mögött mély, szívmelengető érzelmek is meghúzódnak történeteiben, melyek gyakran igen különös úton törnek a felszínre. Az Agnus Dei is egy ilyen, kissé ellentmondásos történet. Nehéz elönteni, hogy a szereplők önmagukkal vagy egymással vívott háborúja okoz nagyobb fájdalmat, s ahogy a történet halad előre olyan titkokra is fény derül, melyek talán jobb lenne, ha örökre rejtve maradnának.

Az Agnus Dei a Sensei műveinek egy rövidke, ám annál intenzívebb érzelmeket kiváltó gyöngyszeme, melyet mindenkinek érdemes legalább egyszer elolvasni.
Kellemes szórakozást kívánok! 

 

Írta: Leenah  2016.12.11

 

Üzenet küldéshez be kell jelentkezned
Luna 2021.01.07 • 18:50

Nagyon intenzív, de jó történet! Köszönöm :) 

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!