Mit kell tudni a 2-es típusú cukorbetegségről?

Öregkori cukorbetegség, Tíz remek szer időskori diabétesz ellen

Tartalom

  Főoldal » Betegségek » Cukorbetegség, pajzsmirigy, hormonok » Cukorbetegség » Rövid öregkori cukorbetegség csökkenthetik az időskori cukorbetegség kockázatát Az étkezések utáni negyedórás séta megelőzheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását az idős embereknél.

  öregkori cukorbetegség

  A több rövid gyaloglás éppoly hatásos, mint a napi egy hosszú - mutatta ki egy amerikai tanulmány. Az evést követően megemelkedő vércukor növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ezért a legrosszabb választás pihenni öregkori cukorbetegség étkezés után.

  öregkori cukorbetegség

  Loretta diPietro kutatásvezető szerint az amerikai tanulmány elsőként vizsgálta a kockázatos időszakban végzett kis testmozgás hatását. Elmondta, a cukorbetegséget megelőző állapotból glükóz intolerancia a 2-es típusú diabéteszhez vezető út kulcstényezője az evés utáni magas vércukorszint. A öregkori cukorbetegség kimutatta, hogy az étkezést követő tizenöt perces séta ugyanolyan hatékony, mint a napi negyvenöt perces, könnyű vagy mérsékelt tempójú gyaloglás, azonban evés után "jelentősen jobb eredménnyel lehet az idős korúaknál megfigyelt, megemelkedett cukorszint veszélyeit elhárítani".

  öregkori cukorbetegség

  A tudósok szerint idős korban a hasnyálmirigy lassabban vagy kevesebb inzulint termel, így az öregek különösen érzékenyek az evés utáni vércukor-csúcsra. A séta legjobb időpontját vacsora utánra teszik, mivel általában ez a legbőségesebb, így a legkockázatosabb is.

  öregkori cukorbetegség

  Az emelkedés folytatódik éjjel és még reggel is, ám érzékelhetően csökken a sétával. A kutatók tíz, hatvanéves vagy idősebb pácienst vizsgáltak, akik magas éhgyomori vércukorszintjük és mozgáshiányos életmódjuk miatt a rizikócsoportba tartoztak.

  öregkori cukorbetegség

  DiPietro szerint az eredmények a 2-es típusú diabétesz megelőzésének "költséghatékony útját" jelenthetnék, ám szükség van nagyobb esetszámú vizsgálatra is.