Legújabb írások Legutóbbi hozzászólások

At the End of the Road

[2020.05.15] Hozzászólások (4)

project-image

At The End of The Road ch.35-ch.35.5

 

Eredetileg valami mókás bevezetőt szerettem volna írni, mert az extra fejezet nagyon kis vicces és aranyos.

Azonban a mai nap folyamán ismét a tudomásunkra jutott, hogy az illető, aki korábban az engedélyünk nélkül töltötte fel több munkánkat is, ismét megtette. Annyi különbséggel, hogy a fordításban átírt 1-2 szót. 

A legmesszebbmenőkig elegünk van abból, hogy egyes emberek nem képesek megérteni, hogy ami a másé, nem vesszük el. Egyszerűen nem tudom felfogni értelmes józan ésszel, miért olyan nehéz valakinek leülni és egy teljesen saját, tőle származó fordítást alkotni. Komolyan olyan bonyolult dolog ez?

Mi azért fordítunk mangákat, mert szeretjük az adott művet, szeretnénk azt másokkal is megismertetni, nem egyéb okból. Mesélje már el nekem valaki, hogy egy más által elkészített mű felrakása mi örömet okoz a feltöltőjének? Mi jár ezeknek az embereknek a fejében, amikor megteszik? Nem éreznek szégyent, lelkiismeretfurdalást?

Az, hogy két szót átír valaki, az attól még nem lesz saját munka. Érdekes módon mégis el tudják hitetni ezt magukkal.

Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen emberek léteznek a manga/anime közösségben.

 

Tovább a projekt oldalára

Hozzászólások

Üzenet küldéshez be kell jelentkezned
Leenah 2020.05.20 • 13:58

Szia, mindenki! :)

Hayako: ennek nagyon örülök. :D

Rocheron & Linachan79: Igen, sajnos ismét megtörtént, ráadásul ugyanaz az emberke tette vissza az egyik leszedetett mangát. Egy kicsit matatott az innen letöltött fejezetekben és saját műként kitette. Valamiért nagyon nem bír magával. Valóban nem kerülne semmibe, ha nekiállna és teljesen önállóan megcsinálná, de hát ez van. :(

Proell néven ügyködik az illető, de már leszedte a szóban forgó mangát, ami a Cherry Blossom volt. 

Reméljük, hogy lecseng ez az egész dolog, de ha mégis szembetalálkoztok valahol a munkáinkkal, akkor leghatásosabban valóban úgy tudunk harcolni az ilyen emberek ellen, ha írtok nekik, és helytelenítitek, amit tesznek. Ezért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük szépen. :)

Az ilyen emberek az elismerésre hajtanak, nem a mangák szeretete motiválja őket (ha mégis, akkor elég különös módon), ha ezt az elismerést nem kapják meg, sőt, az ellenkezőjével találkoznak, talán rájönnek, hogy nem épp a leghelyesebb utat választották. 

lina79 2020.05.20 • 07:51

Megkérdezhetem ki az illető? Ha többen jelezzük a feltöltés allatt hogy lopott munka, remélhetőleg le lehet szedetni vele. Kikakasztanak az ilyen emberek. Más dolgozik, ő meg pöffeszkedik más munkájával.

Rocheron 2020.05.19 • 23:07

Elkeseredve olvasom, hogy megint megtörtént.

Nem szoktam kommentelni, de ez most rendesen felidegesített...

Nem tudom, mit érezhetnek az ilyen emberek... Attól még, hogy bemennek egy múzeumba, és bajuszt rajzolnak egy festményre, még nem lesz az ő alkotásuk.

Ti rengeteg időt, energiát fektettek bele a fordításokba, amiért inkább hatalmas köszönet jár nektek, hogy nekünk, olvasóknak kb semmit ne kelljen csinálni, mint élvezni egy adott mű olvasását/nézését. Ha ennyire tetszik neki, akkor lopás helyett köszönje meg a munkátok!

 

Hayako 2020.05.18 • 19:07

Köszi az új fejezeteket! Egész odavagyok ezért a manhwáért! :)

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!