A betegség oka

Nefropátia tünetei. Szakkifejezések

Tartalom

  Nyomtatás A cukorbetegség "késői" szövődményeinek egyike, a nefropátia tünetei kis ereinek megbetegedésére vezethető vissza.

  nefropátia tünetei saki kezelés cukorbetegség

  Első jele a vizeletben kóros mennyiségben megjelenő albumin nevű fehérje. Napi 30 mg albumin ürítése még nem tekinthető kórosnak, de ennél nagyobb értékek esetében már mikroalbuminuriát jelent, ami csak speciális vizsgálattal mutatható ki.

  nefropátia tünetei aritmia cukorbetegség kezelésében

  Az időben történő felfedezés rendkívül fontos, mert a mikroalbuminuria stádiumában elkezdett gyógyszeres kezelés - általában ún. ACE-gátló vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel - megállíthatja a vesekárosodás folyamatát. Ha az albuminürítés tovább nő, makroproteinuriáról beszélhetünk.

  nefropátia tünetei hát izzadás okai

  Ilyenkor rendszerint magasvérnyomás, hipertonia is társul a vesefolyamathoz. Ekkor elengedhetetlen a vérnyomás optimális szinten tartására gyógyszerekkel.

  nefropátia tünetei cukorbetegség kezelésére lejáratú papírok

  A nefropátia előrehaladtával megemelkednek a szérum-kreatinin-értékek, majd az állapot végstádiumában csak művesekezeléssel lehet életben tartani a beteget. A vesefunkció megtartása, a károsodások időben feltartóztatása érdekében minden cukorbetegnél évente legalább egyszer 24 órás gyűjtött vizeletből vizsgálni kell az albuminürítést.

  nefropátia tünetei drug induced diabetes mellitus type 2