Nar Kiss

Eredeti cím: ナルキッス

Típus: Manga

Történetíró: Nekono Mariko

Rajzolta: Nekono Mariko

Hossza: 1 kötet

Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, yaoi

Kiadás éve: 2012

Státusz: Befejezett

87

Mű értékelése: 9,2 38 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Nar Kiss ch.01

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 1090

Nar Kiss ch.02

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 792

Nar Kiss ch.03

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 760

Nar Kiss ch.04

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 724

Nar Kiss ch.05

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 702

Nar Kiss ch.06

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 667

Nar Kiss ch.07

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 662

Nar Kiss extra

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 636

Nekono Mariko egy igazán egyedi stílussal rendelkező mangaka, aki eddig hét sorozattal büszkélkedhet. Nagy hírnevet szerzett a japán yaoisták körében, mindössze három év alatt. Sajnos ezek közül csak két sorozatot fordítottak le angolra, így a japánul nem tudóknak marad a képnézegetés.

A megrajzolásra nem lehet panasz, a hátterek szépen kidolgozottak és a karaktereknek is megvannak a csábító vonásaik, melyek egyből szimpátiát válthatnak ki belőlünk. Mariko nagy hangsúlyt fektet a béta részekre, ezzel erősíti a karakterek drámaiságát, valamint a domináns jellegüket. 

A 2012-ben megjelent Nar Kiss az első három sorozatának egyike, mely egy görög mitológiai alak, Narkisszosz történetén alapszik. Narkisszosz egy rendkívül gyönyörű és tökéletes volt, a körülötte élő nimfák mind beleszerettek, a férfi azonban csak önmagát bálványozta, senkit nem tudott viszont szeretni. Az ottani istennő, Nemezisz egy életen át tartó átokkal, a viszonzatlan szerelem átkával sújtotta őt. Amikor Narkisszosz meglátja a saját tükörképét, azon nyomban beleszeret, de az érzelem viszonzása lehetetlen ebben a formában... Nevéből származik a nárcizmus, vagyis önimádat, valamint a nárcisz virág elnevezése is ( a szirmai egymás és önmaguk felé „néznek”). 

Főszereplőnk Honjou Naru, aki nem más, mint Nárcisz „jelenbéli alakja”. Az egyetemista fiú mindennapjait egy borzalmas és megállíthatatlan átok nehezíti meg: amikor meglátja a tükörképét, egyből előtör önimádó énje, aki miatt Naru állandóan hülyét csinál magából. A körülötte lévő emberek furcsának, narcisztikusnak, sőt néha undorítónak is nevezik. 
Azért, hogy ne láthassa magát a tükrökben, kontaktlencsét visel, így a látása elhomályosodik. Micsoda praktikus megoldás... lehetne, ha a lencsék nem esnének ki állandóan. 
Egy aprócska baleset során közelebbről is megismerkedik az egyetem bálványával, Takashina Momoruval, akivel önös érdekből három hétig kénytelen együtt lenni. Ez idő alatt jó barátokká válnak, de egyszer mindennek vége szakad... vagy talán mégsem? 
A kezdeti „kötelező barátság” átalakul egy hosszabb távú „kötelező legjobb barátsággá”, mely ugyanúgy jó Narunak és Takashinának egyaránt. 
De mi történik akkor, ha a viszonzatlan szerelem átkának terhét cipelő Naru megismerkedik egy még nála is tökéletesebb emberrel, akit talán jobban tudna szeretni, mint saját magát? 

A főszereplő neve és az előtörténet alapján a cím többféleképpen is értelmezhető.
Nar kiss: a „nar” szócska a narcizmus rövidítése, a „kiss” pedig csókot jelent. A cím ennek alapján lehet: narcisztikus csók, illetve Narkisszosz nevéből kiindulva: Narkisszosz csókja. De ha egybeolvassuk: Narkiss (narkissz), akkor egyszerűen csak annyit kapunk, Narkisszosz.
Kicsit személyesebb lehet a „Naru Kissu” alternatív elnevezés, mely szó szerint azt jelenti: Naru csókja. Én az utolsót tartom a legjobbnak, de a legelső is megállja a helyét. 

Már az első fejezet után beleszerettem ebbe a mangába. Nekono az alaptörténet komolyságát nagyon ügyesen oldja a főszereplőnk szinte nevetséges jellemével. A grafika gyönyörű, a karakterek egyediek és szerethetőek. Szerintem a két fiú kapcsolata tökéletesen rávilágít egy alapvető emberi hibára, az önimádatra. Biztos, hogy mindenki életében volt már legalább egy olyan pillanat, mikor azt mondta: igen, király vagyok! Én vagyok a legjobb! Ezt csak én tudom megcsinálni... és társai. Naru tehát tükörként szolgálhat, Takashina pedig annak a megtestesítője, aki „megment” az önimádatból. Lehet lelkiismeret, önkritika, barát vagy szerelem. Én így értelmezem, bár lehet, kissé elrugaszkodtam a témától...
Ajánlom a művet mindazoknak, akik szeretik a könnyed hangulatú és nevettető olvasmányokat, a bishiket és a kesze-kusza szívügyeket. 

 

Írta: Naladin  2015.08.28

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!