Mori no Koe

Eredeti cím: 森の聲

Egyéb címek: Voice of the Forest

Típus: Manga

Történetíró: Naono Bohra

Rajzolta: Naono Bohra

Hossza: 1 kötet

Műfaj: fantasy, yaoi

Kiadás éve: 2002

Státusz: Befejezett

32

Mű értékelése: 9,5 17 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Mori no Koe ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Yuna

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 336

Mori no Koe ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 275

Mori no Koe ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 259

Mori no Koe ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 249

Mori no Koe ch.05

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 245

Mori no Kurashi

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 226

Nettai No Mori

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.08 • Megnyitások száma: 232

Egy szerzetesként élő lovag a szerelem hevében…


Az ikrek csillagjegyű, június 11-én, Oita Prefektúrában (Japán) született Naono Bohra neve jól ismert a yaoi rajongóinak körében. A mangaka sajátos stílusú történetei és rajzai magával ragadóak, aki csak egyszer is kézbe veszi az egyik könyvét, többé képtelen lesz szabadulni a történetek és karakterek mélyén lakozó vonzerőtől. Naono egyaránt alkot a mindennapi élet, és a fantázia birodalmába tartozó mangákat, szereti az idősebb uke, fiatalabb seme párosítást, e történetei talán a legnépszerűbbek. Sorozatokat és oneshokat egyaránt ír és rajzol, doujinshi körének neve: NAIFU. 
Oneshotjai, a sorozatokhoz hasonlóan, általában kötetekben jelennek meg, és több, rövid története között van kapcsolat, bár ez a kapcsolódás lazább, mint a sorozatok egymásra épülő fejezeteié.
Egyik rendkívül népszerű könyve a 2002-ben megjelent Mori no Koe, mely öt, egymással lazán összefüggő oneshotot tartalmaz.

1. fejezet – Otoyami no Mori - Yume no Koe
Doktor Ao egy nap a piacot járja, hogy alapanyagokat vásároljon a gyógyszereihez. Hirtelen egy démonárus előtt találja magát, s mielőtt még észbe kaphatna, boldog tulajdonosává is válik egy igen különös démonnak. Korábbi gazdái rendkívül mostoha módon bántak szerencsétlennel, a kezéről és a lábáról lenyesték a karmokat, a nyelvét kitépték, s a testét mindenhol mély sebek borítják.
Ian, ahogy Ao elnevezi szerzeményét, először bizalmatlan újdonsült tulajdonosával szemben, ám szép lassan rá kell ébrednie, hogy Ao más, mint a többi ember, akivel eddigi rossz sorsa összehozta. Ao kedvessége, szeretete lassan feloldja a gátlásokat Ianben, s úgy tűnik, a sokat szenvedett démon új otthonában végre békére lelhet az ifjú doktor oldalán.
Ám mi történik, ha ezt a békét gonosz, s önző szándékkal csúful megzavarják? Szívük képes lesz újra utat találni a másik felé, vagy örökre el kell válniuk?

2. fejezet – Yumeoi no Mori
Alcan, az ifjú démon a távoli hegyek közt éli önként választott remete életét, immáron tíz éve. Egy nap, az erdőt járva az egyik kisebb vízmosás alján belebotlik egy eszméletlenül heverő emberi testbe. Alcan, maga sem tudja milyen indíttatásból, de felnyalábolja és hazacipeli az ismeretlen férfit, aki végül annyira megtetszik neki, hogy úgy dönt, többé nem is engedi haza. Láncra veri, ám látszólagos kegyetlensége ellenére, gyengéden bánik „rabszolgájával”. 
Mindeközben kollégái és tanítványai elszántan kutatnak dr. Vim után, remélve, hátha rábukkannak valahol. Ám néhány démon nagyobb szerencsével jár, s előbb fedezik fel a fához kötözve üldögélő, a körülötte gyülekező veszélyről mit sem sejtő doktort. Alcan távollétét megneszelve a démonok felbátorodnak, s rátámadnak a védtelen férfira…

3. fejezet – Itsuwari no Mori
Kiskorában Hugh, a démon gondoskodott a daimiyo egyetlen fiáról, Yuusuról. Ám mikor Yuusu elérte a felnőttkort, anyja visszarendeli Hught a saját „szolgálatába”. Yuusu nem örül ennek, s bosszút forral. Terve azonban balul sül el, s Hugh egy démonkereskedőnél végzi, aki eladja őt egy fiatal orvosnak. Yuusu elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, de visszaszerzi magának Hught, ám ő hallani sem akar arról, hogy visszatérjen hozzá...

4. fejezet – Yoru Utau Mori
Öt évvel később látjuk viszont újra Alcant és dr. Vimet, ahogy békés egyetértésben élik csendes életüket a várostól távoli hegyek magányában. Vimet azonban egyre többször gyötrik kétségek, hogy joga van-e magához láncolnia Alcant, nem lenne-e jobb a démonnak, ha egy megfelelőbb társat találna magának, akivel rendes családot alapíthat. Egy nap aztán hangot is ad az őt gyötrő gondolatoknak, ám ezzel pont az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne. Alcan kétségbeesik, s elég rossz módszert választ ahhoz, hogy kimutassa szerelmét. Saját tettétől elrémülve Alcan az erdőbe menekül, Vim pedig, remélve, hogy így mindketten megbékélhetnek, visszatér a városba, s folytatja munkáját a kutatóintézetben, ahol korábban dolgozott. A város urai azonban rájönnek hol és kivel töltötte Vim az elmúlt éveket. Egy nap megjelennek dr. Vimnél, s kérdezősködni kezdenek egy bizonyos démon felől… 

5. fejezet – Mori ni Shizumu Tsuki
Miközben Alcan gyógyfüveket gyűjtöget dr. Vim számára, összetalálkozik dr. Aóval és Yuusuval, valamint azok démonszeretőivel. Ao épp a varratokat készül kiszedni Hugh mellkasából, de Alcan félreérti a helyzetet, s azt hiszi, a doktor bántani akarja a démont. Énekelni kezd, de szerencsére még azelőtt sikerül tisztázni a helyzetet, mielőtt Alcan komolyabb sérüléseket okozna a jelenlévőknek. Bocsánatkérésképpen a démonfiú végül mindenkit meggyógyít egy dallal, majd ki-ki elindul a maga útján…

 

Írta: Leenah  2016.05.22

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!