Mitsuyaku

Eredeti cím: 密約

Egyéb címek: The Secret Agreement

Típus: Manga

Történetíró: Gotou Shinobu

Rajzolta: Maruya Kae

Hossza: 1 kötet

Műfaj: dráma, romantikus, természetfeletti, yaoi

Kiadás éve: 2006

Státusz: Befejezett

29

Mű értékelése: 9,2 16 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Mitsuyaku ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 380

Mitsuyaku ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 271

Mitsuyaku ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 254

Mitsuyaku ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.01 • Megnyitások száma: 237

„Vannak, akik ragadózónak születnek és vannak, akik prédának.”


Shinobu Gotou február 11-én született, csillagjegye vízöntő, vércsoportja B.
Első munkái az 1990-es évek végén láttak napvilágot, ezek közé tartoznak például az A Puriori – Kimi to Ore to no Renai Kauritsu és a Soshite Shunpuu ni Sasayaite. Az ezredfordulót követően egymás után kerültek ki a keze alól a sikeresebbnél sikeresebb mangák, melyek igazi nemzetközi elismertséget hoztak számára. Közülük talán a legismertebb a Takumi-kun Sorozat, de a Time Lag, a Mitsuyaku – Secret Agreement, a Gurechawanaidene vagy a Netsujou – Passion is nagyon sikeres mangák mind Japánban, mind a világ más országaiban.
Gotou-sensei ismert arról, hogy munkáit csak írja, de nem ő rajzolja, ezért történetei rajzstílusa igen különböző. Olyan híres mangakákkal dolgozott már együtt, mint Hotaru Odagiri, Kazumi Ohya, Akira Hiyoshimaru és Shouko Takaku vagy Maruya Kae. Az ő kettejük közös munkája a Mitsuyaku – Secret Agreement.
Maruya Kae október 9-én született Kyuushu szigetén, mely a négy nagy japán sziget közül a legdélebbre helyezkedik el. A Sensei rengeteg mangához és regényhez készít illusztrációkat, ugyanakkor ő maga is sok népszerű mangának is a szerzője volt, mint például a Renai Prism, a Koi wa Keiyaku no Atode, az Onozomi no Mama mi vagy a Toshishita no Ryuugi.

Japán, az 1920-as években.
Yuuichi, az ambiciózus, ám szegénysorból származó fiú keményen dolgozik azért, hogy előrébb jusson az életben. Szerelme, Iori, egy jóhírű, hírneves és ősi nemesi család sarja. Hosszú, sötét hajú, gyengéd lelkű teremtmény, akinek csupán egyetlen egy ember számít az egész földkerekségen, Yuuichi.
Ám a két fiú boldogságát sötét felhők árnyékolják be. Iori családja a neve és hangzatos múltja ellenére már nem olyan vagyonos, mint amilyen korábban volt. Ezért édesanyja parancsának engedelmeskedve Iori kénytelen kényszerházasságot kötni egy kevésbé ősi, ám annál gazdagabb család egyetlen örökösével, így biztosítani családja számára továbbra is azt a fényűzést és jólétet, amit addigi életük során megszoktak. 
Ám Iori makacs, önfejű és megzabolázhatatlan természetű volt már gyermekkorától kezdve. Sem a társadalmi elvárások, sem szülei parancsa, sem egyéb más körülmény nem tarthatta vissza attól, hogy annyi időt tölthessen szerelmével, amennyit csak lehetséges. Nincs ez másként az esküvőjét megelőző éjszakán sem. Iori kiszökik, hogy még egyszer, utoljára együtt legyen szerelmével, mielőtt az élet kegyetlen valósága örökre szétszakítja őket. Ám a két fiú utolsó, közös éjszakáján történik valami. Valami, mely mindkettőjük jövőjét örökre meghatározza... 

A Mitsuyaku két gyermekkori barát szívmelengető története, akik annak ellenére, hogy különböző társadalmi osztályokhoz tartoznak, mégis kitartottak egymás mellet, s az évek múlásával a barátságuk átalakult valami sokkal mélyebb érzelemmé. A manga Iori és Yuuichi életének azt a sorsdöntő két napját emeli ki és meséli el, mikor mindkettőjüknek határoznia kell: együtt, egymás oldalán folytatják tovább útjukat, melyet már születésükkor kőbe véstek az istenek, vagy útjaik különválnak, s vállalják az egymás nélküli, üres, élettelen puszta létezést.

Gotou-sensei édesen bús, gyönyörű, érzelmektől áthatott meséje már az első néhány oldal után mély benyomást tett rám. A rajzok gyönyörűek, a történet pedig, rövidsége ellenére, tele van váratlan fordulatokkal. A valóság és misztikum elemei keverednek benne egymással, hogy végül egy különös, hátborzongató igazsághoz vezessenek, mely a kezdetektől fogva befolyásolta az események alakulását.
Kellemes olvasást kívánok!

 

Írta: Leenah  2017.01.08

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!