Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru

Eredeti cím: 窮鼠はチーズの夢を見る

Egyéb címek: The Cornered Mouse Dreams of Cheese

Típus: Manga

Történetíró: Mizushiro Setona

Rajzolta: Mizushiro Setona

Hossza: 1 kötet

Műfaj: dráma, josei, romantikus, slice of life, yaoi

Kiadás éve: 2006

Státusz: Befejezett

22

Mű értékelése: 9,3 14 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0) Kapcsolódó projektek

Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru ch.01

Fordította: Lauras • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 289

Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru ch.02

Fordította: Lauras • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 212

Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru ch.03

Fordította: Lauras • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 182

Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru ch.04

Fordította: Lauras • Szerkesztette: Miss Dark

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 181

Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru ch.05

Fordította: Lauras • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 178

Egy zsarolás, mely megváltoztathatja az életed és téged is…


Mizushiro Setona személyében egy elég ismert magakát tisztelhetünk. 1971. október 23.-án született Fujisawában. Horoszkópja: Mérleg. Vércsoportja: A. Imádja a csokoládét, a macskákat, neki is van kettő, a csillogó tárgyakat, és gyakran utazik Párizsba. Kedvenc írója: Hermann Hesse. Jelenleg Kawasakiban él. 1993-ban jelent meg első munkája, egy doujinshi: a Fuyu ga Owarou Toshiteita, amivel megnyerte a 31. Shougakugan New Author Comic díját. Népszerűségét annak köszönheti, hogy művei – amik között van shoujo, josei, yaoi is – alapja gyakran maga az emberi természet és viselkedés. Pszichológiai elemeket is belevisz műveibe, épp ezért legtöbb munkája alaphangulata elég sötét, komor. Japánban és Kínában nagyon népszerű, külföldön az utóbbi években kezdik felfedezni és elismerni tehetségét. 
1994-ben karrierjét még három könnyed shounen ai történettel kezdte: Violinist, Higan Sugimade, Sleeping Beauty. Ezt követte aztán 2002-ig a következő művei: Itsuka Sukida to Itte, Dousei Ai, 1999 Shanghai, Mister Mermaid, Hyakuman Dollar no Onna, Futari no Tame ni Sekai wa Aru no, Soko wa Nemuri no Mori, Shoujo Ningyou, Automatic Angel, Allegro Agitato, Twins, Diamond Head. 2002-ben kiadta – a Columbia egyetemen történt mészárlás ihlette – Kanojotachi no X-Day c. pszichológiai témájú mangáját, amivel nagy sikert aratott. 2003-ban rajzolt egy könnyed történetet sport témában, ez jelent meg S címen. 2004-ben belekezdett a tíz kötetes Houkago Hokenshitsu, ismertebb címén After School Nightmare c. művébe, amelyet számos elismerés után még a nemzetközi Eisner-díjra is jelöltek. 2006-ban kiadta Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru c. yaoi mangáját, amit azóta is az egyik legjobban megírt BL műnek tartanak. 2008-ban jelentkezett a Kuro Bara Alice és a Shitsuren Chocolatier c. mangáival. 2009-ben elkészítette a Kyuuso wa Cheese no Yumewomiru folytatását, Sojou no Koi wa Nido Haneru címen, valamint belekezdett Nounai Pioson Berry c. történetébe, ami még folyamatban van, valamint 2010-ben megjelentett egy válogatást Mizushira Setona the Best Selection címen. 

Otome Kyouichi üzletember, keményen dolgozik, hogy még feljebb jusson a ranglétrán. Feleségével ideális párost alkotnak, bár érzi, hogy valami megváltozott. A kapcsolatuk kihűlőben van, de úgy gondolja, hogy ha keményen küzd, akkor minden visszatér majd a régi kerékvágásba. Akkor éri meglepetés, amikor egy régi iskolai csoporttársa találkozót kér tőle. A férfival régebben sem voltak nagy barátok, de jóban voltak. Kyouichinek fogalma sincs, mit akar tőle. 
Imagase Wataru magánnyomozó lett. Új ügye kapcsán keresi meg a férfit, aki alig hisz a fülének. A férfit ugyanis a felesége bízta meg, hogy kiderítse, van-e szeretője, ami megkönnyítené a válást. Imagase hosszas nyomozás után talál is egy egyéjszakás kalandot, ám üzletet ajánl. Nem mond semmit az asszonynak, ha a férfi hajlandó lefeküdni vele. Elég különös kérés, Kyouichi nem is érti egészen a helyzetet, és természetesen messzemenően tiltakozik. Úgy néz ki, hogy a házasságáért mégis kénytelen lesz belemenni az alkuba…

Valami egészen gyönyörű alkotásról van szó. És itt nem csak a mangaka tehetségére, a rajzokra gondolok, hanem a mondanivalóra is. Azért szerettem bele ebbe a történetbe, mert ez volt számomra az első, ami nem csak egy dirr-durr ágyba-ugrás, és máris szerelembe estünk történetet ábrázolt, hanem komoly érzelmeket, kételyeket, tiltakozást, és mindezzel együtt egy lassan kibontakozó szerelmet. 
Ahogy lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Kyouichi megismeri Imagase érzelmeit, reménytelennek hitt szerelmét, mely iránta táplál, és a szenvedélyt, mely egyre jobban elhatalmasodik rajta is. Elmerül egy olyan világban, melyről azt hitte, soha nem fogja megismerni. Imagase szerintem a legönzőbb karakter, akit csak láttam, és ezzel együtt a legbizonytalanabb is. Szerelmes a férfiba, csak magának akarja, de mégis kételkedik abban, hogy a kettejük között kibontakozó érzelmek hosszú távon is működhetnének, és ez kihat a kapcsolatukra is.

 

Írta: Ai  2011.01.10

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!