Houkago Edge

Eredeti cím: 放課後エッジ

Egyéb címek: After School Edge

Típus: Manga

Történetíró: Muno

Rajzolta: Muno

Hossza: 1 kötet

Műfaj: romantikus, iskolai élet, shounen ai

Kiadás éve: 2014

Státusz: Befejezett

84

Mű értékelése: 9,1 43 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Houkago Edge ch.01

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 584

Houkago Edge ch.02

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 527

Houkago Edge ch.03

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 502

Houkago Edge ch.04

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 509

Houkago Edge ch.05

Fordította: Naladin • Szerkesztette: Naladin

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.04 • Megnyitások száma: 514

Muno 2014-ben kezdett el mangákkal foglalkozni. Ebben az évben három sorozatot készített. A Shuuden Elegy egy öt oneshotból álló shounen ai, az Aoharu Cynical szintén egy egy kötetes mű – mely Muno egyetlen yaoi mangája. 
A Houkago Edge az Ichijinsha kiadó Gateau című magazinjában jelent meg 2015. március 30. és 2015. augusztus 29. között.
2015. decemberében a Hoshikuzuu scans kezdte el a manga fordítását, melynek utolsó fejezetét 2016. októberében publikálták. 

Főszereplőnk Tobari, aki mindig is imádta az aranyos, lányos dolgokat. Ezt az oldalát azonban soha senkinek nem merte megmutatni – félt a kiközösítéstől. Elvégre egy fiú nem hordhatja azokat a ruhákat, amiket egy lány; nem sminkelhet, a haja se legyen hosszú. Ez az alap felfogás, épp ezért Tobarinak el kell rejtenie ezt az énjét az emberek elől.
Egy nap, mikor épp lánynak öltözve vásárolgat, egyik osztálytársa, Inui megismeri őt, sőt... készít egy fényképet róla. Tobari pánikolni kezd, fél a másnapi találkozástól. Azzal próbálja nyugtatni magát, hogy Inui nem ismerhette fel, ha fel is ismerte, nem tudja bizonyítani.
Hamarosan kiderül, hogy Inui igenis jól tudja, hogy őt rejtette a bájos, kislányos álca. A korábban készített képpel zsarolja Tobarit, akinek nincs más választása, bele kell mennie a fiú olcsó kis játékába – randiznia kell vele lánynak öltözve.
Főhősünkben végig ott a félsz: mi lesz, ha Inui elárulja, és feltölti a képet az internetre? Mit tehetne ez ellen? Akkor még nem is sejti, hogy sokkal több rejlik az „alku” mögött: nem egy apró csínyről van szó. Ez egy fontos küldetés, melynek teljesítéséért jutalom jár.

Nemrég találtam rá erre a mangára, és már az első fejezet után beleszerettem. A megrajzolás egyszerű, és összesen három-négy szereplő kap fontos szerepet benne – az osztálytársak, barátok csak egy-két oldal erejéig jelennek meg; de nincs is szükség rájuk, hisz nem sokban befolyásolják a cselekményeket. A mangaka nem hoz be felesleges mellékszálakat, a fő történésekre fókuszál. Amolyan egyszerű, de nagyszerű érzésünk lesz a mangát olvasva.
Tobari vívódásai szépen kidolgozottak, a karakterek érzelmei sokszor zavarosak, mégis könnyen azonusulni lehet a helyzetükkel. Egyértelműen látszik, hogy egy romantika központú műről van szó. Nekem például nem is hiányzott belőle a yaoi.
Ajánlom azoknak, akik szeretik az érzelmes, bátortalan szerelmeseket és a humoros, olykor csipkelődős srácokat.

 

Írta: Naladin  2017.02.12

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!