Deadlock

Eredeti cím: デッドショット

Típus: Manga

Történetíró: Aida Saki

Rajzolta: Takashina Yuu

Hossza: 3 kötet

Műfaj: akció, dráma, misztikus, yaoi

Kiadás éve: 2011

Státusz: Aktív

105

Mű értékelése: 9,9 63 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (7)

Deadlock vol.01 ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 581

Deadlock vol.01 ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 476

Deadlock vol.01 ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 492

Deadlock vol.01 ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 448

Deadlock vol.02 ch.01

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 436

Deadlock vol.02 ch.02

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 440

Deadlock vol.02 ch.03

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 442

Deadlock vol.02 ch.04

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 556

Deadlock vol.02 ch.05

Fordította: Leenah • Szerkesztette: Shiemy

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.05 • Megnyitások száma: 540

A Deadlock sorozat szerzője, Aida Saki, január 2-án született, csillagjegye Bak, vércsoportja 0-s.
Aida-sensei nevét a yaoi rajongók jól ismerik Japánban és a világ sok más országában is. Számtalan regény és manga került ki a kezei alól az elmúlt évek során, melyek legtöbbjéből drama CD is készült a legkeresettebb seiyuuk közreműködésével. 
A sensei előszeretettel kalandozik Japán és Amerika sötét és mocskos alvilágában, vagy a börtönök kegyetlen, saját törvényei által uralt falai között. A történetei, a karakterei egytől-egyig tökéletesen kidolgozottak, minden regénye, mangája egy külön kis univerzum, melyek rögtön az első sorok után magukba szippantják az olvasót, aki soha többé nem tud szabadulni az írónő sajátos, csak rá jellemző képzeletvilágából. 
Csak néhány cím a teljesség igénye nélkül: Deadlock Series, Esu Series, Decoy Series, Hanabirayuki, Double Bind, Takaga Koi Daro, Aso Tsukasi.
Könyvei hangulatát a gyönyörű illusztrációk teszik teljessé. A sensei több híres mangakával és illusztrátorral dolgozott már együtt, többek között Yamada Yugival, Kasai Rikakóval, Nara Chiharuval és Takashina Yuuval.
A Deadlock regények és mangák gyönyörű rajzai Takashina Yuu illusztrátor keze munkáját dicsérik. A művésznő október 15-én született, csillagjegye mérleg, vércsoportja A.
A Deadlock a debütáló munkája volt 2006-ban, majd 2011-ben ő készíthette el a mangaváltozat szebbnél-szebb képeit is. 

Yuuto Lennix-et, a Kábítószer-ellenes Hivatal korábbi ügynökét, hamis vádak alapján letartóztatják és elítélik. A vád: brutálisan meggyilkolta a társát, kivel beépített ügynökként derítettek fel és lepleztek le egy kiterjedt kábítószer-forgalmazó hálózatot. Az ítélet 15 év börtön. Ám mielőtt Yuuto megkezdené büntetésének letöltését, megjelenik nála egy FBI ügynök, aki egy lehetséges kiutat kínál számára. Ha segít fényt deríteni egy bizonyos Corvus fedőnéven munkálkodó, szélsőséges nézeteket valló terrorista kilétére, aki Amerika egyik legszigorúbban őrzött börtönének mélyén bujkál, akkor a büntetését eltörlik, mintha soha nem is létezett volna. Yuuto kapva kap a lehetőségen, így hamarosan át is szállítják a hírhedten híres Schelger Börtönbe, mely az ország nyugati részében található, Kalifornia államban. 
Yuutónak már rögtön a megérkezését követően sikerül szert tennie barátokra és ellenségekre egyaránt, kik, mintegy üdvözlésképpen, s hogy a fejébe verjék, ki is az úr a háznál, alaposan helybenhagyják szegény fiút. S ha mindez nem lenne éppen elég, új cellatársa sem fogadja őt tárt karokkal. A jóképű és sármos Dick Burnford egyáltalán nincs feldobva az örömtől, hogy a celláját a jövőben Yuutóval kell megosztania, mindazonáltal nem viselkedik nyíltan ellenségesen a férfival.
Yuutóra tehát kemény és megpróbáltatásokkal teli, hosszú börtönévek várnak, hacsak… Hacsak meg nem találja az egyetlen személyt, aki által megválthatja méltatlanul elrabolt szabadságát.
Vajon Yuutónak sikerül véghezvinnie a lehetetlent: fényt derítenie a titokzatos Corvus kilétére? S vajon hogy alakul a kapcsolata a hűvös és távolságtartó Dickkel, ki szemmel láthatóan nem akar közelebbi ismeretségbe keveredni új lakótársával. Vagy az a jegesen kék, ellenállhatatlanul vonzó tekintet nem véletlenül kerüli oly elszántan Yuuto barna szemeinek fürkésző pillantását? 

Saki Aida híres regénye most manga formájában kel életre, csodálatos illusztrációkon megelevenítve a szereplőket és azt a kegyetlen és kíméletlen börtönvilágot, melyben minden egyes nap kőkemény küzdelmet kell vívni az életben maradásért. 
Sajnos a senseinek csak kevés munkája érhető el angolul, ezek közül az egyik gyöngyszem a Deadlock melyet tiszta szívből ajánlok mindenkinek, aki szereti a komolyabb hangvételű mangákat. A történet rendkívül izgalmas, fordulatokban és meglepetésekben gazdag, a képek pedig egyszerűen álomszépek. Kellemes olvasást kívánok mindenkinek!

 

Írta: Leenah  2016.03.18

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!