Aoiro Keiyaku

Eredeti cím: 青色契約

Egyéb címek: Portrait In Blue

Típus: Manga

Történetíró: Ike Reibun

Rajzolta: Ike Reibun

Hossza: 1 kötet

Műfaj: dráma, romantikus, yaoi

Kiadás éve: 2006

Státusz: Befejezett

63

Mű értékelése: 9,3 31 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Aoiro Keiyaku ch.01

Fordította: Tigrisszem • Szerkesztette: Tigrisszem

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.02 • Megnyitások száma: 1104

Aoiro Keiyaku ch.02

Fordította: Tigrisszem • Szerkesztette: Tigrisszem

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.02 • Megnyitások száma: 697

Aoiro Keiyaku ch.03

Fordította: Akuma • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.02 • Megnyitások száma: 575

Aoiro Keiyaku ch.04

Fordította: Akuma • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.02 • Megnyitások száma: 549

Aoiro Keiyaku ch.05

Fordította: Akuma • Szerkesztette: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.05.02 • Megnyitások száma: 532

Kéknek festett világ az igaz szerelem ölelésében…


Ike Reibun-ról nagyon nehéz információt találni. A művei felsorolásán kívül semmit nem sikerült megtudnom róla. 
Termékeny szerző. 2005 óta számos műve jelent már meg. Ezek többsége yaoi, elvétve akad shounen ai műfajú. Műveire a drámai hanghatás a legjellemzőbb, nagy hangsúlyt fektet a szereplők érzelmeinek bemutatására. Rajzolt már sci-fi, történelmi vagy épp fantasy történetet is, és rövid időn belül felzárkózott a legismertebb yaoi mangakák közé.
Shounen ai műfajban íródott Choroize Jigoku és az Ou to Majin to Mahoutsukai c. munkái, mindkettő 2008-ban. Yaoi műfajú művei: 2005-ben a Koiyami Archive és az Ore no Shita de Agake, egy évvel később a Kanga na Spoon és a Portrait in Blue, vagyis eredeti japán címén az Aoiro Keiyaku. 2007-ben megjelent tőle a Hide and Seek, a Hinyari Rouka, Mangekyou, az Okutsuki Mura no Yukai Sou és a Tsuki ni Ichido no Omeshi Agari. 2008-ban a shounen ai műveken kívül kiadta a Bi no Isu és a The Golden Island c. yaoikat. Tavaly két műve látott napvilágot: a Gingaku Hakase to Marmot és a No. 99: Ningen Omocha. Ebben az évben újabb két mangát kezdett el, első fejezeteik már megjelentek: a Not Equal és a Tatsu no Otoshigo.

Andou művészekkel foglalkozik. Kritikus, egy galéria tulajdonosa. Pártfogoltja Kagawa Setsuyou, egy fiatal festő. A fiút öt éve ismerte meg Tokióban egy nemzetközi kiállításon, és azonnal rabul ejtette kékben pompázó festményével. A képet aztán ellopták, de Andou a fiú mellett maradt, beleszeretett, elbűvölte az a kék világ, melyet sehol máshol nem látott.
Hírül kapja, hogy árverést szerveznek, amelynek egyik darabja Setsu ellopott festménye. Andou kis híján az életével fizet érte, pedig csupán azt akarja elérni, hogy Setsu mellette maradjon, hiszen hamarosan lejár a szerződésük.
Setsu karrierje a férfinak és a saját tehetségének köszönhetően egyre feljebb ível. Képeit dicsérik, fotók és interjúk készülnek róla, vele. Ám lassan pont ez lesz, ami eltávolítja a férfitól. Andou kezdi úgy érezni, hogy Setsunak, aki egyre másra nyeri a különböző díjakat, előbb-utóbb nem lesz szüksége rá. A csetlő-botló bizonytalan festőből az eltelt évek alatt céljait kereső és megtaláló, szerény ám határozott művész lett Andou asszisztálásával. Belső bizonytalansága, amely miatt abba akarja hagyni a festést, még messzebb taszítja a férfitól.
De vajon képesek-e egymás nélkül élni? Setsu fel tudja-e adni a festést? Ami pedig a legfőbb… Andou le tud mondani a fiúról, akibe első pillantásra beleszeretett?

Szerintem meseszép történet: szórakoztató, romantikus:) Teljesen hétköznapi esetet boncolgat: a mindent jelentő szerelmet…
A második fejezet fürdőszobai jelenetében Andou Setsura néz, esküszöm, elakadt a lélegzetem. Hülyeség, lehet, de szinte érezni azt a nagy szerelmet, amelyet a fiú iránt érez. Ott van a férfi szemében, és már ebből is látszik, hogy a mangakát nem hiába szeretik annyira… aki ennyi érzelmet tud belerajzolni egyetlen szempárba… igazi tehetség.

 

Írta: Ai  2010.08.08

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!