Homályos látás macula ödéma miatt - A szem betegségei

Makula ödéma, Klinikai vizsgálat a Cystoid makula ödéma - Klinikai vizsgálatok nyilvántartása - ICH GCP

Macula ödéma okai és kezelései by Troy Bedinghaus, OD Share on Facebook Share on Twitter A makula ödéma duzzanat vagy folyadékretenció a retina speciális részében, a macula néven.

Macula ödéma okai és kezelései

A makula a szem hátsó részén található, és világos, központi látást biztosít makula ödéma. Ez a rész a retina általunk használt, amikor "cél" a látásunk, hogy megvizsgálja a cél. Folyadék alakulhat ki a makulában abnormális, szivárgó erekből.

Macula ödéma esetén a központi látás eltorzul vagy csökken.

Mi a makula ödéma?

Okoz A makula ödéma sok más körülmény jele vagy tünete lehet. A cukorbetegség a macula ödéma leggyakoribb oka. A makuláris ödéma szintén gyakori azokban az emberekben, akiknek ellenőrizetlen magas vérnyomása van. Bizonyos szem betegségek, például retinitis pigmentosa és uveitis is okozhat macula ödémát. A makula ödéma a szemműtét komplikációjával is járhat.

Bizonyos, a glaukóma, például a latanoproszt Xalatan kezelésére alkalmazott gyógyszerek szintén ismertek macula ödémát okozva. Diagnózis Az orvos először meghallgatja panaszait, és orvosi előzményeket fog előidézni, például cukorbetegségben vagy legutóbbi szemműtéten.

Makula ödéma: okai, tünetei és kezelése

Ezután megmérik a látásélességét, ha az egyik szemet lefedik és makula ödéma szemeket ábrázoló betűket olvasnak. Tipikusan a makula ödéma miatt a látás homályos lesz. Az orvosok is végezhetnek egy tesztet Amsler Grid néven, hogy lássák, látásod nemcsak homályos, hanem torzult is. Különleges szemcseppeket adnak be a tanuló tágítására, hogy a szem belseje láthatóvá váljon.

a cukorbetegség kezelése cseppentő diabetes insipidus treatment medscape

A makuláris ödéma sok esetben csak makula ödéma makulát réslámpás mikroszkóppal nézve láthatja. Azonban a finomabb eseteket nehéz látni. Ebben az esetben egy TOT-ot fognak végrehajtani. A TOT-ból származó kép lehetővé teheti az orvosok számára, hogy megtekinthessék a retina egyes rétegeit. Az optikai koherencia-tomográfia nem invazív teszt, amely fényt használ a képek beszerzésére, makula ödéma a makula ödéma nagyon könnyen észlelhető.

Fresh articles

Néha az orvosok is használhatnak festék injekciós vizsgálatot, hogy a véráramlást a makulán keresztül elemezhessék. Kezelés A makuláris ödémát az alapul szolgáló októl függően eltérő módon kezelik.

Például, ha az ellenőrizetlen cukorbetegség vagy a magas vérnyomás az oka, a kezelés elsősorban az ilyen állapotok kezelésére irányulhat.

  1. A diabeteszes makula-ödéma mindhárom vizsgált anti-VEGF szer intravitreális beadásával eredményesen kezelhető.
  2. Johns Hopkins University Rövid összefoglaló Ezt a kutatást egy intraokuláris gyógyszer pegaptanib, más néven Macugen a retina a fényérzékeny szövet duzzanatának kezelésére a szem hátsó részébenamely gyakran előfordul szürkehályog-műtétet követően olyan betegeknél, akiknél diabéteszes szembetegség.
  3. A cukorbetegség kezelése halott méhek
  4. Makula degeneráció - Budai Egészségközpont
  5. OTSZ Online - Makula-ödéma kezelése
  6. Kapcsolat Kezelés A diabéteszes retinopátiát, illetve a makula ödémát szemészeti vizsgálattal már korán ki lehet mutatni, kezelése lézeres beavatkozással elvégezhető.

Makula ödéma azonban a tünetek súlyosak, vagy az orvos aggodalmát fejezi ki, hogy az ödéma látásvesztést vagy károsodást okozhat, akkor gyógyszerrel vagy injekciókkal kezelik. Gyakran előfordul, hogy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert NSAID írnak elő szemcsepp formájában. Ezt több hetes, esetenként hónapokig kell megtenni az ödéma makula ödéma.

WEBBeteg szakértő válasza Homályos látás témában

Az orvosok a kortikoszteroidokat a helyi szemcsepp vagy orális tabletták formájában is előírják. A kortikoszteroidok a szemen vagy a szem körül befecskendezhetők.

neuropathia kezelés a 2. típusú cukorbetegség foot diabetic dermopathy pictures

Az anti-VEGF vascularis endothelialis növekedési faktor gyógyszereket egy másik osztályba sorolják közvetlenül a szemébe. Ez a meglehetősen új gyógyszerosztály a meglévő rendellenes ereket zsugorítja és megakadályozza az új szivárgó erek növekedését. Related Content.

vércukor csökkentés a 2-es típusú cukorbetegség kezelése gyógyszeres videó nélkül