Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

Licenc vizsga

Tartalom

Új szakvizsgarendelet - Jön a licenc vizsga? MDT Web-szerkesztőség, Dr. EMMI rendelete a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzéséről. Ez utóbbi bevezeti a licenc fogalmát. A licenc a szakorvosok, által, vizsgával záruló egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzés keretében megszerezhető bizonyítvány, amely a szakorvost a szakképesítésére épülő szakmai tevékenység végzésére jogosítja.

EMMI rendelet A jogszabály mai napon A jelek a bekezdések múltbeli és jövőbeli változásait jelölik. Jelen dokumentum a jogszabály 1. A teljes jogszabály nyomtatásához valássza a fejlécen található nyomtatás ikont!

kömény a cukorbetegség kezelésében

EMMI rendelet a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok egészségügyi szakirányú szakmai továbbképzéséről Az egészségügyről szóló Általános rendelkezések 1. Licenc befogadása 3.

ZG - C vizsga

Licenc képzés 4. A licenc képzésre történő jelentkezéshez csatolni kell licenc vizsga amennyiben az intézmény nem rendelkezik ezen dokumentumokkal - az adott licenc megszerzéséhez szükséges képesítési és szakmai feltételek teljesítését igazoló okleveleket, bizonyítványokat, igazolásokat. Ha a licenc vizsga letételére az elméleti képzést lezáró vizsga letételét követő egy éven belül nem kerül sor, a szakorvosnak az elméleti képzést lezáró vizsgát ismételten teljesítenie kell.

cukorbetegség bemutatása

Licenc vizsga 7. A jelentkezéshez mellékelni kell: a az egyetem által kiállított, a 6. Ismétlővizsga esetén a díjat újra meg kell fizetni.

szénhidráttartalmú ételek táblázat

A licenc vizsgabizottság tagjainak és közülük az elnöknek az 5 bekezdésben és licenc vizsga 5b bekezdésben meghatározott vizsgáztatók közül történő felkéréséről az NVB gondoskodik. Ebben az esetben az NVB gondoskodik új tag felkéréséről.

A licenc birtokában a szakorvos — a bemeneti követelményként meghatározott szakképesítés működési nyilvántartási időszakához igazodóan, 5 éves időtartam keretén belül - jogosult a licenc birtokában végezhető tevékenységek gyakorlására. A bemeneti követelményként meghatározott szakképesítés tekintetében folyamatban lévő működési nyilvántartási időszak alatt szerzett licenc megújítása első alkalommal, a működési nyilvántartási időszak lejártakor automatikusan történik. Az automatikus licenc megújításának feltétele, hogy a licenc bemeneti követelményeként meghatározott szakvizsga megújítását az orvos kérelmezze. A jogosultsági időszak lejárta esetén a licenc megújításához az alábbi dokumentumok megküldése szükséges: - a licenc megújítására irányuló, a működési nyilvántartást vezető szerv részére benyújtott licenc megújítás iránti kérelemmel lehetséges,ha a licenc jogosultja az adott tevékenységet a licenc vizsga időszak alatt legalább három évig, legalább havonta, önállóan gyakorolta, - a fenti kérelemhez csatolni kell a feltételek fennállásáról szóló igazolást kitöltve, amelyhez a szükséges formanyomtatvány a fenti kérelem mellékleteként a honlapunkon megtalálható. A fenti feltételek hiányában ismételt licenc vizsga letételével lehetséges a licenc megújítása.

Ha erre az idő rövidsége miatt nem kerülhet sor, akkor az NVB új vizsgaidőpontot jelöl ki. Ha az ÁEEK főigazgatója megállapítja az összeférhetetlenség fennállását, az új licenc vizsga tag kijelöléséről a 4 bekezdés szerinti módon gondoskodik. A licenc képzési programjának módosítására irányuló kezdeményezés esetén a 3. Záró rendelkezések A licenc vizsgára jelentkezéskor a 6.

gangrén lábak fotó kezdeti szakasz cukorbetegséggel