Kókuszvirág cukor
Tartalom
Hogyan készül a kókuszvirág cukor? A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz kókuszvirág cukor készül.
Kókuszvirág cukor I Kellemes ízű természetes édesítő finom receptekhez
Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik. És ez kókuszvirág cukor maga a kókuszvirág cukor!
Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot? Az alábbiakban felsorolok néhány szempontot, ami alapján mindenki dönthet.
Egy biztos, én használom és imádom a kókuszvirágból készült cukrot, ezért kókuszvirág cukor gondoltam, hogy kötelességem megvédeni őt. Nézd csak meg, hogy miért!
A Glikémiás index GI azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Egy ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag. A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak.
A kókuszvirág cukor Glikémiás Indexe 35, ami alacsony tartománynak számít a fehér cukor as GI értékkel rendelkeziktehát kókuszvirág cukor majd harmadannyira befolyásolja a vércukorszint emelkedését, mint a tiszta glükóz.
Miért jó ez Neked? Az alacsony glikémiás index érték, támogatja a kiegyensúlyozott anyagcserét, és azt, hogy vércukorszinted ne ingadozzon, és a szervezeted ne tartalékoljon energiát zsírpárnák formájában.
Miért nem bízom a kókuszvirág cukorban? A kókuszvirág cukor a kókusz pálma bimbózó virágának nedvéből készül: Délkelet-Ázsia egyes régióiban hagyományosan használt édesítőszer. Az egyre egészségtudatosabbá váló nyugati világban, így kis hazánkban is az elmúlt években került a bio- és reformboltok polcaira: egészséges, kókuszvirág cukor glikémiás indexű GI természetes cukorként ajánlják a fogyasztását diétázóknak, cukorbetegeknek, stb.
Gondolj csak bele, a kókuszvirágból lesz a kókuszdió. A kókuszvirág tehát tartalmazza azokat az értékes hatóanyagokat és energiát, mely a kókuszdió növekedéséhez szükséges. És mindezt megkapjuk koncentráltan a kókuszvirág cukorban is! A legjelentősebbek ezek közül az ásványok vas,cink, kalcium,káliumvitaminok B1- B2, B3, B6, C-vitaminaminosavak, és az antioxidáns hatású polifenolok. Mivel a virágból és nem a termésből készül, így nincs kókusz íze.
Mit ne együnk cukor helyett?
A kókuszvirág cukor édesítőereje a fehér cukorral megegyező arányban használható a receptekben cukor helyett, így nem kell átváltani és számolgatniíze karamellásabb, és hihetetlenül finom ízt ad a süteményeknek. Nyugodtan állíthatom, hogy a kókuszvirág cukor alkalmazása valódi kulináris élvezet.
A kókuszvirág cukornak a nádcukorral szemben, nem szezonális a termesztése. A Kókuszpálma kb.
Egész évben alkalommal virágzik, így egész évben biztosítani tudja a kókuszgazda, és családjának megélhetését. Sok helyen olvasni arról, hogy ha a virágját felhasználják, nem terem kókuszdiót. Én azt gondolom, a kókusz virág és kókuszdió termelők, jól megférnek egymás mellett, mint ahogy az is termelőtől függ, hogy a kókuszdiót fiatal zöld, vagy barna formájában használják-e fel.
Kókuszvirágcukor, 0,3 kg
Mindegyikből más készül, és mindegyik egyaránt hasznos. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló. Átlagos tápérték ml termékben Energia.
- Kezelése ásványi cukorbetegség
- Varga Dóra Létrehozva:
- Cukorbetegség gyógyítása 25 nap alatt
- Diabetes research and clinical practice journal abbreviation
- A fehér cukor számos egészségre káros hatással bír, nulla a tápanyagtartalma, ezért nevezik üres kalóriánakezen kívül az egekbe emeli a vércukor szintet, a mi rendkívül megterhelő a szervezet számára.