Panaszok, társbetegségek inzulinrezisztencia esetén

Inzulinrezisztencia pajzsmirigy. Téma szakértője

TESZT Laborral igazoltan megszűnő gyulladásos pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztencia és PCOS Viki inzulinrezisztencia pajzsmirigy példája annak, hogy az életmód mekkora hatással van az egészségünkre és kitartással milyen fantasztikus eredményeket lehet elérni. Először nyarán látogatott el hozzánk, mert pajzsmirigy-alulműködéssel, székrekedéssel, enerváltsággal, éhségrohamokkal és némi túlsúllyal küzdött.

A pajzsmirigy-alulműködésére 50 mcg L-Thyroxint, szintetikus pajzsmirigy hormon gyógyszert szedett, de ennek ellenére a pajzsmirigy-alulműködéses tünetei nem múltak hízás, fáradékonyság, lassú emésztés, hajhullás.

Csökkent pajmirigy működés, inzulinrezisztencia, PCOS

Miután alaposan kikérdeztük életmódjáról és táplálkozási szokásairól, megcsináltuk neki az anyagcseretípus-mérést. Kiderült, hogy egy inzulinrezisztencia pajzsmirigy. FONTOS: Ez azt jelenti, hogy sejt szinten sokkal gyorsabban égeti el és alakítja energiává a lebontott és szőlőcukor formájában a vérben keringő szénhidrátokat.

  • Inzulinrezisztencia vizsgálat, kezelés, étrend - Endokrinközpont
  • Magas vércukorszint tunetei
  • Bőrkiütés cukorbetegség kezelésében
  • Pár kilónál megáll a fogyás? 2 vizsgálat, amit végeztess el - Egészség | Femina

Ezek alapján beállítottuk az étkezését és megbeszéltük, milyen élelmiszerek inzulinrezisztencia pajzsmirigy, melyek semleges hatásúak számára, melyeket fogyassza ritkán, melyeket kerülje. Rendbe tettük az egy étkezésen belül bevitt fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag tápanyagok arányát, a ritmust, hogy hányszor és mikor érdemes ennie és a mennyiséget is az ideális mértékűre állítottuk.

Összeállítottuk neki az étrend-kiegészítő inzulinrezisztencia pajzsmirigy is személyre szabottan, különösen figyelve a pajzsmirigy-alulműködésre és a bélregenerációra.

kezelés perinealis pumpával cukorbetegséggel myocardialis infarktus kezelése diabetes

Pajzsmirigy-alulműködésnél ugyanis az emésztőrendszer mindig gyengül, hiszen a gyomor-bél traktus bővelkedik olyan hámsejtekben, amelyeknek magas a mitokondrionális aktivitása, azaz sok energiára van szükségük az optimális működéshez.

JEGYEZD MEG: Ha inzulinrezisztencia pajzsmirigy pajzsmirigy nem termel elég hormont, ami többek között serkenti a sejtek mitkondriumainak működését, akkor kevesebb emésztőenzim fog termelődni, aminek következtében romlik és lassul az emésztés.

Miután Viki elkezdte a diétáját, szépen elkezdett javulni az állapota. Pár hónap múlva, amikor visszajött hozzám az első kontrollra, már le is fogyott 5 kg-ot zsírból és egyre jobban érezte magát.

hipoglikémia okai vércukormérő gyógyszertár

Meg is dicsértem, hogy milyen ügyes! Utána egy év múlva jött újabb kontrollra, még akkor is tartotta a formáját, bár még pár kiló hátra volt az álom alaktól.

hogyan készítsünk arany bajuszot a cukorbetegség kezelésére milyen kenyeret ehet a cukorbeteg

Majdnem egy év múlva kétségbeesetten hívott fel, hogy baj van! Nagyon rosszul érzi magát, újra meghízott és minden tünete visszajött, sőt erősödött is. Egyeztettünk egy időpontot és újra ellátogatott hozzám egy kontrollra, de kértük, hogy csináltasson egy friss labort is, amit hozzon magával. Személyes találkozásunkkor megkérdeztem: inzulinrezisztencia pajzsmirigy történt?

gazdag cukorbetegség kezelésében 1 type research paper on diabetes prediction

Inzulinrezisztencia pajzsmirigy ennek is meglett az eredménye, csak negatív értelemben. A laborból kiderült, hogy sikerült összehoznia egy inzulinrezisztenciát 60 perces inzulin szintje 65,5-re emelkedettbegyulladt a pajzsmirigye antiTPO szintje ,7-re emelkedettés a nőgyógyásza megállapította ultrahanggal, hogy inzulinrezisztencia pajzsmirigy ciszta is van a szervezetében.

Mondtuk neki, hogy ez nem a véletlen műve, vagy a Jóisten sorcsapása, hanem ok-okozati összefüggések eredménye.

Ezek a hormonális eltérések fordulnak elő gyakran az IR mellett

Ha nem szedi össze magát egyre rosszabb lesz az állapota. Azért, hogy jobban megértse és erőre kapjon, levezettük neki az összefüggéseket. Mivel gyorségetésű ún. Ugyanis a lebontott és a vérben keringő szénhidrátok sejtekbe történő bejutásához inzulin hormonra van szükség.

Az inzulinrezisztencia gyakori társbetegségei

Ha nem a megfelelő tápanyagokat eszi és nem a megfelelő tápanyag arányban és ritmusban, akkor ezt a folyamatot tovább fogja gyorsítani, azaz még nagyobb terhelést ad a hasnyálmirigyének. Emiatt az, amíg tud, még több inzulint fog termeli.

cukor cukorbetegség 2 típusú kezelés cikk cukorbetegség kezelésére diófélék

A sok inzulin hatására a sejteken lévő inzulin jelfogók, úgynevezett receptorok, visszahúzódnak és rezisztensé, azaz érzéketlenné fognak válni. Ráadásul ilyenkor, mivel a vérből a szőlőcukor kevésbé tud bejutni a sejtekbe és emiatt a vércukor szint magas marad, a hasnyálmirigy még erőteljesebb munkába kezd az inzulin gyártásban. A többlet inzulin miatt a petefészek több tesztoszteront férfi nemi hormon fog termeli.

A sok tesztoszteron miatt a petesejtek nem tudnak megérni és vizes tömlővé, azaz cisztákká alakulnak. Mivel nincs peteérés, a tüszőrepedés is elmarad. Emiatt nem keletkezik sárgatest sem és mivel a sárgatest termeli a progeszteront, annak szintje is csökken, így kialakul az ösztrogéndominancia. A dolgot tetézi, hogy a helytelen táplálkozás miatt a bél áteresztő képessége is megnő, azaz olyan toxinokat is inzulinrezisztencia pajzsmirigy a véráramba, amelyek megzavarják az immunrendszer működését.

Mivel Viki elsősleges hormontermelő mirigye a pajzsmirigy, ezért az fokozottan van veszélynek inzulinrezisztencia pajzsmirigy. Nem véletlen, hogy be is gyulladt, ami ennél a típus kombinációnál szinte borítékolt ebben az esetben. Nagyon nehezen tolerálja ugyanis ez a típus a glutént búzafehérje és a molekuláris mimikrinek köszönhetően a gluténben lévő gliadin fehérje molekuláris szerkezete nagyon hasonlít a pajzsmirigy egészséges szöveteire az antitestek nem csak a glutén fehérjét fogják megjelölni a vérben, hanem a pajzsmirigy egészséges szöveteit is, és máris elindul egy autoimmun támadás ellenük lsd.

Ráadásul az így létrehozott inzulinrezisztencia, pajzsmirigy-alulműködés, ösztrogéndominancia, béldegeneráció, plusz a lelki hullámvasút óriási stressz a szervezetnek.

Emiatt a mellékvese extra kortizol antistressz hormon inzulinrezisztencia pajzsmirigy kezd. A többlet kortizol miatt egy idő után fokozódik az inzulinrezisztencia és az ösztrogéndominancia, valamint sérül a pajzsmirigy hormon átalakítás is. Kevesebb aktív T3 pajzsmirigy hormon fog sejt szinten inzulinrezisztencia pajzsmirigy, és megnő az inaktív rT3 szint, ami miatt a szintetikus hormon gyógyszer sem fog tudni megfelelően hasznosulni.

Egyre nagyobb lesz a baj! Miután ezzel az ok-okozati kifejtéssel szembesítettük Vikit, rádöbbent, hogy Ő a felelős a problémái megteremtéséért. Tehát egyedül Ő fog tudni ezen változtatni is, azaz visszaállni a megfelelő útra, az egészségtudatos életmódra.

Panaszok, társbetegségek inzulinrezisztencia esetén

Ezt követően hozott egy döntést, hogy megcsinálja és rendbe teszi az életét és az egészségét. A régi és új egészségügyi kihívásoknak megfelelően frissítettük a diétáját és kiegészítettük funkcionális protokoll javaslatokkal is és útjára engedtük Vikit.

Az inzulinrezisztenciát a 2-es típusú cukorbetegség előszobájaként tartják számon.

Legközelebb újra egy év múlva, azaz idén nyáron találkoztunk egy újabb kontrollon. Egy sugárzó, fülig érő mosollyal érkező, bomba csaj jelent meg az irodában. Kezében a friss labor eredményeit lobogtatva. Viki elmondta, inzulinrezisztencia pajzsmirigy megfogadta a tanácsainkat és mindent betartott.

Remekül érzi magát, elmúltak a bélpanaszai, az éhségrohamai, rosszullétei. Megvastagodott és bedúsult a haja, kicsattan az energiától és le is fogyott újra, közel 5 kg-t zsírból. Szívből örültem a pozitív változásoknak, de igazán akkor kezdtem el én is vigyorogni, amikor átnéztük a friss labor eredményeit.

A pajzsmirigy hormon értékei mind javultak, a TSH értéke 4,ről lement 2,3-ra, annak ellenére, hogy már el is hagyta a szintetikus hormon gyógyszert. Az antiTPO szintje ,7-ről lement 36,8-ra, ami már normál tartomány, tehát megszűnt a inzulinrezisztencia pajzsmirigy. A terheléses cukor vizsgálati eredménye is optimális lett, mind a cukor, mind az inzulin lefutási görbéje megfelelő tartományban, a korábban kimagasló 60 perces inzulin értéke 65,5-ről lecsökkent 23,2-re, Homa IR is 2,2 alatt.

Ultrahang eredménye alapján már csak alig inzulinrezisztencia pajzsmirigy petefészek cisztája maradt, a korábbi hez képest, a többi felszívódott.

Dr. Benkő Éva Inzulinrezisztencia tünetei és étrend 1. rész

Viki kálváriája és sikertörténete szerintem nagyon nagy tanulságot hordoz magában. Az emberi test alapvető, természetes állapota az egészség és az egyensúly.

Ha úgy használjuk, tápláljuk szervezetünket, ahogy azt a természet kitalálta, akkor a testünk hálája a magas vitalitás, az egészség és a jó forma lesz.

Inzulinrezisztencia - Pajzsmirigy alulműködés

Ha nem, akkor annak is meg lesz a következménye. Ez alól nem bújhat ki senki, a felelősség a miénk. Egészségünk a legdrágább kincsünk, hiszen, ha azt elveszítjük, mindent elveszítünk. Mi vagyunk a kulcs ebben, hiszen mi döntünk, hogy milyen életmódot választunk.

Életmódunk pedig a sorsdöntő abban, hogy milyen minőségben és meddig élünk. Szeretettel BodyWakes egészségmentor és alapító Olvass további sikersztorikat!