Kövessen bennünket a Facebookon!

Hajdina cukorbetegeknek

A manitobai egyetem kutatói szerint a cukorbetegeknek ajánlatos lenne felvenniük az étrendjükbe a hajdinát, vagy táplálék-kiegészítő formájában kellene szedniük.

hajdina cukorbetegeknek

Carla Taylor, a kutatás vezetője így ír erről: — Mivel napjainkban egyre nő a diabéteszesek száma, a hajdinának az étrendbe való felvétele biztonságos, könnyű és olcsó módja lehetne a glukózszint csökkentésének. Így csökkenne a betegséggel kapcsolatos olyan kockázatok valószínűsége is, mint a szív- ideg- vagy veseproblémák. További humánkísérletek szükségesek annak meghatározására, mennyi hajdina — liszt vagy kivonat formájában — szükséges a kívánt előnyös hatás eléréséhez anélkül, hogy hajdina cukorbetegeknek adag mellékhatásokat okozna.

Hajdina rendelése Kinek ajánlott hadinát hajdina cukorbetegeknek A hajdina nagyon sokoldalú élelmiszer, amely természetes, és bármely formájában egészséges és finom. Fogyasszuk egészségünk megőrzése érdekében rendszeresen! Cukorbetegségben szenvedőknek ajánlott. Önkénteseken végzett kísérletek során a cukorbeteg páciensek már két hónap hajdinafogyasztás után javulásról számoltak be a vércukorszint-szabályozásukat és inzulinrezisztenciájukat tekintve, egyéb gyógyszeres kezelés nélkül.

A kutatók szerint a hajdina aktív anyaga a chiro-inositol nevű vegyület. Ez a glukózanyagcserében jelentős szerepet hajdina cukorbetegeknek vegyület meglehetősen nagy mennyiségben fordul elő a hajdinában, más élelmiszerekben viszont csak igen ritkán.

hajdina cukorbetegeknek

A kutatók a hatásmechanizmust pontosan még nem ismerik, de valószínű, hogy vagy fokozza a sejtek inzulin iránti érzékenységét, vagy fogyasztásától a sejtek inzulint utánzó tulajdonságokat vesznek fel.

Bár kísérleteket csak az 1.

hajdina cukorbetegeknek

Ez a betegségfajta gyakoribb, oka az, hogy a szervezet sejtjei nem képesek megfelelő módon reagálni az inzulinra.

A diabétesszel foglalkozó szakemberek várják a további kísérletek eredményeit.

160 grammos diéta - egyszerű, de nem nagyszerű