Fórum :: Manhwák - Hogu Ha Gyeongsoo

Akuma 2019.06.05 • 13:24

A manhwához kapcsolódó spoileres hozzászólásokat, véleményeket ide várjuk: )

Egyébként most, hogy közeledünk a sorozat végéhez, engem kimondottan érdekel, hogy ti mit gondoltok a sorozat alakulásáról, illetve egyes szereplők személyiségének változásáról (͠≖ ͜ʖ͠≖)

Üzenet küldéshez be kell jelentkezned
monccsa 2019.06.05 • 14:54

Sziasztok. Kimondottan jó ötlet volt létrehozni ezt a szobát. Így tényleg csak az látja aki akarja is. :)

Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én teljesen el vagyok veszve a sztorit illetően. A fejezetek előrehaladtával, volt egy olyan gondolatom, hogy talán Gyeongsoo megelégeli Yul viselkedését és csak abban talál kiutat, hogy öngyilkos legyen. De ahogy haladtunk előre semmi jelét nem láttam a történésekben annak, hogy a feltevésem végül valós lesz, így rögtön el is vetettem azt. A történet folyamás nem kevés találgatásom volt a továbbiakra nézve, de az esetek túlnyomó részében nem valósultak meg. Pedig általában viszonylag elég jó vagyok a történetek cselekményeinek megjóslásában, de ez a manhwa sokkal fondorlatosabb mint a legtöbb. XD  Lassan itt a vége és ha az életem múlna rajta, akkor sem tudnám kitalálni, hogy mi fog történni.

Egy valamiben biztos vagyok, hogy Gyeongsoo-t egyik fiú sem fogja megölni. Annál sokkal fontosabb mind a kettőnek. A 65.résznél kicsit megdöbbentem, de a 66.részben világossá vát, hogy Dong Hyuk nem akarja bántani Gyeongsoot, csak Yult akarja rákényszeríteni az öngyilkosságra. Az már más kérdés, hogy Dong Hyuk nem igazán gondolt bele a következményekbe. Hiszen valljuk be, Gyongsoo nem csak fél Yultol, hanem nagyon szereti is. Kizárt dolog, hogy ennyi mindent el viseljen valakitől csak félelemből. Ezernyi esélye lett volna elhagyni Yult, de nem tette meg rendesen. Hagyta, hogy terrorizálja. Szóval nem tudom, hogy Dong Hyuk miért nem veszi észre, de ha Yult öngyilkosságra kényszeríti és tényleg lesz baja Yulnak vagy meghal, Gyeongsoo akkor sem maradna vele. És valószínűleg meg is utálná ezért. Alenaval ellentétben :) én még ezek után sem utálom Dong Hyuk karakterét. Inkább azt mondanám sajnálom szegény fiút. Mert nagyon szerelmes, ami megszállotsággal keveredik, de Gyeongsoo nem szereti őt. Úgy gondolom, hogy végig kihasználta a kedvességét és hitegette is. Ebbe őrült bele. Gyeongsoo is tisztában van mindezzel, ezért is érez bűntudatot. Arra viszont nagyon kíváncsi leszek, hogy Yul tényleg meg teszi e azt amit a fiú kért tőle. Nem mintha az, hogy leszúrja saját magát bizonyítaná a szerelmét Gyeongsoo iránt, de tudjuk, hogy Yulról van szó, aki elég szélsőségesen képes látni a dolgokat.

Frutta 2019.06.05 • 19:32

Sajnos várható volt hogy bekattan szegény pára, és én nem is csodálom. Lehet rá sokmindent mondani de egészen eddig bírta ezt a macskák-egér játékot a  párocska között. Én inkább arra számítottam hogy a saját életével próbálja majd maga mellett tartani Gyeongsoo-t és mivel ő nem tud dönteni véget vet a saját életének. Tudom hogy most gonosznak gondoltok de megérdemelné a bűntudatot legalábbis szerintem. Nem volt szép tőle..

Szerintem leszúrja magát Yul mert most hirtelen megbánt mindent, csak mert veszélybe került a játékszere. De nem hal meg szerintem, és majd ápolgathatja a kis Gyeongsoo. 

monccsa 2019.06.08 • 19:07

:O És megtette. Leszúrta magát. Döbbenet. A múlt, hát... ugye későn jött rá, hogy beleszeretett Gyeongsooba. Na meg itt kis bepillantást kaptunk abba a ténybe, hogy mégis van lelkiismerete Yulnak időnként. Nem hiszem, hogy meg fog halni, de az nagyon is lehetséges, hogy Gyeongsoo ezek után örökre vele marad. Kinézném belőle, hajlamos az áldozat és az önfeláldozás szerepére.

alena 2019.06.09 • 11:18

@monccsa. Szia. Jók a meglátásaid, mint mindig. :) Megteszi bizony. Valld be, hogy ezt néhány epizóddal ezelőtt  még nem nézted volna ki belőle! :) De sz.tem nagyon is  bizonyított. Feláldozni a magad életét a szerelmedért igenis megmutatja a valódi énedet. Kevesen képesek erre, legtöbbször győz az önzőség...:(

Szegény Yule-t, ( na ezért a jelzőért már kaptam eleget xd), mindenki utálja. De tényleg mindenki. :( Zseni a mangaka, szándékosan ilyen ördögire mintázta a karaktert, az elején én is simán le-pszichopatáztam, és nem sok esélyt adtam neki az emberré váláshoz.., azután megismerve az előéletét lassan megváltozott a véleményem róla. Annyira kicsi volt még! Elképzelni is lehetetlen, milyen ekkora nyomás alatt felnőni, magát gyűlölve, mások gyűlöletében és féltékenységében, valódi szeretet nélkül...Ha valaki abban a hitben nő fel, hogy ő rossz, a megtestesült gonosz, önvádakkal terhelve..,lassan belenő a rákényszerített szerepbe, és maga előtt is azzá válik...:( Y. önmagát ítélte / büntette magánnyal, nem tanult meg szeretni...:( De az élet mindig ad egy pofont, vagy egy esélyt, hogy fölülírjuk a mások által ránk kényszerített szerepünket. Yule vajon túl későn ismerte fel a valódi érzelmeit? Van még számára esély..?

A kölyökről. - nos, nem titok, hogy nem bírom, az sem, hogy miért. Persze megszállottan szereti Gyeonsoo-t,de ez elég?  És sz.tem G. nem hitegette, csak féltette.., sajnálta. De ez a történet sz.tem egy G.+ Y. történet, a kölyök csak zavaró tényező. Az vitathatatlan, hogy bármily beteges formában is, de ők ketten tényleg nagyon szeretik egymást.

@Akuma. A + 3+ 2 fél részről. Sz.tem már a képek szépsége miatt is érdemes volna feltenni, ha tudod. Ezek a " mi lenne ha"mellékszálak a tesóról és a kölyökről érdekesek. A 3. epilógus a fő történethez pedig megcsillogtatja végre a mangaka humorát is. Akkora buli! :D + válasz lehet sokak kérdésére. Imádom ezt a manhwat! Ha nem lenne ilyen gyönyörűen megrajzolva, akkor is olvasnám a története miatt.De ez a gyönyörű grafika már önmagában is élmény. Azok a szemek! A frissek közül szépségében talán csak a The Wilting Light vetekszik vele. Őszintén, ezekkel a rajzokkal simán kitapétáznám a szobám, annyira szépek.

Köszönöm.:)

 

 

 

monccsa 2019.06.09 • 22:54

Alena igen, nem titok, hogy utálod Dong Hyukot. Beszéltünk már arról, hogy miért érzel így a karakter iránt. De az sem titok, hogy valahogy tudom, olvastam, de mégsem értem igazán. Furcsa, de ez van. :) Minden bizonnyal azért, mert nekem egy cseppet sem antipatikus a srác. Épp az ellenkezője. De ebben nem fogunk egyezni és így izgalmasabb is. :) Azt viszont nem mondanám, hogy utálom Yult. Tény, hogy nem a kedvenc szereplőm a tettei miatt, de azt túlzás lenne állítani, hogy utálom. Sőt, valahogy a történet előrehaladtával megenyhültem az irányába.

A történettel kapcsolatban, én kicsit kevésnek tartom azt ahogy bepillantottunk Yul múltjába. És abban egyet értek veled amit arról írtál, hogy valószínűleg azért vált teljesen ilyenné, ami kiskorban történt és amiatt, hogy mindenki felelősnek tartotta érte. Na de, tényleg nem volt felelős az anyja haláláért? Nagyon burkoltan mutatta ezt meg nekünk a mangaka. Legalábbis én azt éreztem és láttam, hogy jobban kihangsúlyozhatta volna azt a tényt, hogy Yul tényleg felelős e vagy sem. És, hogy az amivel vádolták valós e.  Mivel én azt véltem látni a képkockákon, hogy a gyerek lök egyet a nőn a lépcső tetejéről. Így hát kételyek vannak bennem ezzel kapcsolatban. Mert, ha jól láttan, hogy Yul valóban lelökte az anyját, akkor nem csak pusztán amiatt vált ilyenné ami akkor történt és amivel megbélyegezték, hanem már gyerekként is hasonló jellemmel rendelkezett. Az tiszta, hogy az eset után bűntudatot mutat, hiszen nem véletlenül fűzte össze az anyját és Gyeongsoot az álmaiban. Valószínűleg rádöbbent arra, hogy ugyan azt tette Gyeongsooval amit anyucival is. Megölte azt akit szeretett. Csak az egyiket ténylegesen a másiknak meg a lelkét. Szóval a lényeg, hogy én személy szerint jobban tudnék azonosulni Yullal, ha ezekre a kérdésekre választ kapnék. Ha kiderülne, hogy az eset egy sajnálatos baleset volt, és semmi szándékosság vagy rosszindulat nem volt a háttérben, máris más fényben látnám Yult. Hiszen akkor biztos lehetnék abban, hogy a körülmények áldozata és az őrülete abból fakad, hogy mindenki őt okolta és ebből kifolyólag ő is magát kezdte el ostorozni. Ami nincs kizárva, hogy nem lesz meg, hiszen még hátra van pár fejezet. Hátha kiderül valami ezzel kapcsolatban. :)

Akuma 2019.06.10 • 07:59

Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem nem ő lökte le az anyját, hanem csak megcsúszott a lépcsőn, Yul pedig nyújtotta utána a kezét (persze Geon – a Yul iráni féltékenysége miatt – ezt úgy látta, mintha szándékosan lökte volna őt le). Yul is mesélte Gyeongsoonak, hogy hatalmas trauma volt az anyja elveszése, és ha saját akaratából „pusztította volna el” akkor talán ő sem érzett volna szomorúságot miatta (és valószínűleg ezért is tette Gyeongsooval azt, amit tett)

Az pedig, hogy Yul képes volt leszúrni magát Gyeongsooért szerintem több mint elég bizonyíték arra, hogy szereti őt.

monccsa 2019.06.11 • 11:17

Örülök, hogy így látod Akuma. Ez egy jó pont Yulnak. Mint írtam, én nem tudtam eldönteni, hogy melyik a valós verzió, így jó olvasni, hogy mások hogy is látták a dolgokat. 

És igen, szerintem is ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire szereti Gyeongsoot az, hogy képes volt leszúrni matát érte. És a gondolattól is kiborult, hogy elveszítheti őt. 

De remélen azért nem hal meg. 

alena 2019.06.11 • 16:30

@Akuma.Szerintem lényegében egyet beszélünk.:)   Azt tartom, hogy Yul azért nem mert megszeretni senkit, mert akkor elveszítheti, vagy bánthatja, hisz azt sulykolták belé, ő rossz. ( Ő lett a család fekete báránya, a kitaszított, akire a piszkos munkát bízzák.., és ő sem tartotta ennél többre magát. :(( ).)  Gyeongsoo volt az első hosszú idő után,aki feltétlen szeretettel fordult felé, és  ő ettől  tudat alatt  bepánikolt. ( Y-t is meglepte milyen jól érzi magát mellette, és végre megszűntek a rémálmai is. )  Sz.tem ezért szabotálta a kapcsolatukat azzal a borzalmas erőszakkal, és csak azután eszmélt rá mit is veszített, mikor G. eltűnt a képből.

@monccsa. Jó pont? Egy ilyen kis gyereket semmiképp nem lehet elítélni.., féltékenységből indíttatva meg végképp nem. ( A tesó féltékenységéből pedig  már jócskán kaphattunk ízelítőt .)   Hiszem, hogy létezik a születetten gonosz, ( bár én ezt betegségnek, egyfajta genetikai defektusnak vélem), de ha Yul valóban pszichopata lenne, akkor másodszor is odadobta volna G.-t a társainak, de nem tette, nem tudta megtenni. Mert rádöbbent mennyire szereti, hogy tud szeretni...A kölyökről. A mangaka csodásan beszédes szemeket rajzol.Yuléban nem láttam mást, csak végtelen bánatot és magányt.., na ezt Dong-Hyukról már nem lehet elmondani... És sz.ted a kölyök feláldozta volna magát érte? Szerintem nem. Győtött volna a szokásos önzése. Számomra Dong-Hyuk tette nem annyira G. "megmentéséről" szólt, hanem a : " ha nem lehet az enyém, akkor inkább  senkié, főleg nem a tiéd" akció volt.

Amúgy arra piszkosul kíváncsi lennék, hogyha Yul túléli, akkor ki kinek az oldalán látnátok  szívesen  G.-t ?  Ki mellett lehetne igazán boldog?

Üdv, és mindenkinek kitartást a fagyoskodást felváltó hőséghez! :))

 

 

BT00 2019.06.12 • 12:44

Sziasztok! :) Gondoltam én is bekapcsolódok. Nos, nekem nem tartozik a kedvenc műveim közé a manga, valahogy egyik karakter viselkedésében sem látom a logikát. Ha megnézzük, minden egyes karakter egy torzult személyiséggel rendelkezik. Egyik karakter fanja sem vagyok, de őszintén szólva én hiszem és hittem azt eddig is, hogy ha Yul és Dong Hyuk közül kellene választani, Dong Hyuk lenne a jobb Gyeongsoo számára. És be kell valljam, azt gondoltam ő is így érzi. Éppen ezért mélyen meglepett ez az utolsó fejezet. Nem tudom mi fog belőle végül kisülni, és bár ezek után nem hiszem hogy be fog jönni, de én még reménykedek abban hogy nem Yul lesz az akivel végül boldog lesz. Őszintén szólva, talán a nagytesó az (Yul bátyja) akire azt lehetne mondani hogy szurkoltam neki, mert bár szörnyű dolgokat tett, mintha rajta láttam volna a józan ész és emberi lét szikráit. De egy olyan véggel is kiegyeznék, sőt lehet az lenne a legjobb, ha mindent maga mögött hagyna Gyeongsoo. Egyedül lehiggadna, átgondolná, vissza találna önmagához, és rájönne hogy ez az egész minden volt csak nem egy normális kapcsolat.

monccsa 2019.06.12 • 23:15

Alena, ne haragudj, de Yul erősen pszichopata és szochiopata jellemvonásokat is mutat. És egy gyerek is lehet eredendően gonosz, sajnos. Nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy minden gyerek jó. Természetesen nagyban befolyásolhatja az is, hogy hol és hogyan nőtt fel az a gyerek, de sajnos van olyan is, aki rendes családban nőtt fel, stessz mentesen, szeretetben és még is brutális gyilkosságot követ el még mielőtt betöltené a 12. életévét.  És arról se feletkezzünk meg, hogy azt mondod, hogy nem tudta odadobni a haverjainak még egyszer Gyeongsoot, mert rá döbbent mennyire szereti és megbánta... És akkor a testvérének hogy tudta odadobni? Hagyta, hogy kínozza, megverje, megerőszakolja stb. Nem sorolom hiszen ti is láttátok. És ez már akkor történt mikor rádöbbent, hogy szereti. Vagy úgy gondolta, hogy sebaj,  családban marad? És ezt is azért tette, hogy manipulálhasson másokat.

Ahogy írtad, a mangaka tényleg beszédes szemeket rajzol, de az ellenszenved Dong Hyuk iránt nem teszi lehetővé azt, hogy meglásd, hogy nem egyszer volt az ő szemében is mérhetetlen nagy csalódás és bánat. Sajnos. Pont ugyanannyira mint Yulébam. Vegyük a mostani fejezetet is. Azt ne mond, hogy nem láttad a szemében, hogy teljesen összetört és le volt sújtva. Rádöbbent arra, hogy Gyongsoo soha nem is szerette.  Az igaz, hogy volt benne olyan is , hogy Yul ne kaparinthassa meg Gyeondsoot, de nem hiszem, hogy teljesen csak magáért akarta ezt. Azt hitte így felszabadíthatja Gyeongsoot és boldog lehet újra, mint mikor régen együtt nevettek. 

A kérdésedre válaszolva én Dong Hyuk mellett látnám szívesen Gyeongsoot, vagy ahogy BT00 írta az is egy kellemesebb opció lenne, ha Gyeongsoo kiszabadulna mindenki karmaiból és újra kezdene mindent. :) Hátha úgy boldog lehetne.

De ezek után ami most történt szinte biztos, hogy nem Dong Hyukot válassza és nem is a magányt. Marad Yullal mert kiverte nála a.biztosítékot az a tény, hogy Yul lehet, hogy meghal. És ha Yul túléli ezzel örökre magához láncolja majd Gyeongsoot.

 

BT00 2019.06.12 • 23:59

Nos, meglátásom szerint az hogy Yul leszúrta magát valóban egy olyan dolog ami jelentheti hogy erős érzelmeket, valódi erős érzelmeket táplál Gyeongsoo iránt, de sajnos nekem ez kevés volt ahhoz hogy pozitívabb meglátásba kerüljön nálam. Sajnos túl későn jött rá a dolgokra. Addigra már (sőt később is, helo bátyó) olyan dolgokat tett, amikre egyszerűen nincs bocsánat. Ha szereti, ha nem, ha szenvedett már sokat, ha nem, nem érdemli meg Gyeongsoo-t, legalábbis szerintem. A tettek következményekkel járnak, valamikor meg kell tanulni ezt is. És azzal hogy leszúrta magát nem törölte el a bűneit. Nyilván, ha Gyengsoo-nak teljesen rendben van az egész, nem fogom egy másodpercig sem sajnálni a végkifejletet, hiszen látszik hogy valami baj az ő fejével is van. Ne feledjük hogy milyen rémálmai voltak miután Yul odavetette őt a barátainak. És őszintén szólva, fogalmam sincs hogy mit érezhet Dong Hyuk iránt... Azt gondoltam szereti, de ezek után már nem vagyok biztos benne. És ez azért egy fájó pont, mert legalább vele esélye lehetett volna egy normális kapcsolatra. Hiszen lássuk be, addig amíg bele nem lett rángatva, messze ő volt a legnormálisabb karakter. És az is fájó pont, hogy tényleg szerette G-t, meg akarta menteni, erre azzal kellett szembesülnie, hogy G-nak még mindig különleges Yul.

monccsa 2019.06.13 • 00:24

Úgy úgy ahogy BT00 írja. Ha lennének emojik, most betennék egy bőszen bólogatósat.

monccsa 2019.06.17 • 13:05

Yul túlélte. Ennek azért örülök egy kicsit. Még furább lett volna ha meghal. De a legmegdöbbentőbb az, hogy Gyeongsoo végre a tettek mezejére lépett és határozottan megtette azt, amit már sokkal korábban kellett volna. Viszont most ez más volt. Hiszen úgy vélem azzal, hogy Yul a testvérének is elmondta, hogy mit tett annó Gyeongsooval, jelezzte neki azt, hogy ne marasztalja a fiút. Olyan mintha végre nagyon is felfogta volna azt, hogy amit tett nem tudja helyre hozni, sem megváltoztatni és kénytelen lesz elengedni azt akit szeret, hogy a továbbiakban megtalálhassa a boldogságot a szeretett személy. Még ha az nem is az ő oldalán lesz. Meg hát az álmaiból is kiderül, hogy rettegni kezdett attól, hogy Gyeongsoo meghal, és ezáltal nem érheti el őt majd többé. Gondolom rájött végre, hogy ha elengedi Gyeongsoot sokkal nagyobb biztonságban lesz mintha vele marad.

Az, hogy Dong Hyuknak nem kell felelősséget vállalni, vagyis semmilyen megtorlásra nem kell számítania a családtól, számomra megnyugtató. De a továbbiakban hogyan folytatódik? Mi lesz Dong Hyukkal? Van egy olyan érzésem, hogy Gyeongsoo őt is el fogja utasítani. Vagyis megmondja neki is, hogy elválnak útjaik egymástól. Szinte biztosra veszem, hogy Gyeongsoo nem akar több fájdalmat okozni a fiúnak, na meg ugye, hogy Yult rákényszerítette arra, hogy leszúrja magát... Nem hiszem, hogy ezek után a sráccal tudna maradni. Én amúgy sem érzett iránta szeretetet, csak megnyugvást adott neki a fiú, az meg édes kevés egy kapcsolathoz.

 

alena 2019.06.18 • 22:55

Már csak egy rész van hátra..:)

@monccsa. Nagyon érdekesek voltak a hozzászólásaid számomra, kíváncsi leszek mi lesz a véleményed a "lezárásról". :)

monccsa 2019.06.19 • 10:52

Alena, már csak egy rész? Nem 73 részes? Vagy a maradék 3 rész az lenne amit korábban írtál Akumnak, az extrák?

Köszönöm Alena, nagyon kedves tőled, hogy ezt írtad :), én is élveztem a veled való beszélgetést az alkotásról. Szerettem, hogy egyes helyzetekben nem egyezett a véleményünk, de szerintem ez így izgalmasabb volt. :) Nagyon jó meglátásaid voltak és szerettem ahogy figyelted a karakterek tekintetét, arcát. Érdekfeszítő volt veled beszélgetni, és találgatni, vajon mi is lesz ezután. Bár a manhwa nem egy mindennapi darab, így az esetek nagy százalékában olyan fordulatokat és eseményeket tartalmazott amire nem lehetett számítani, de még csak gyanakodni sem. Kösönöm, hogy jókat beszélgettél velem, mindíg izgatottan vártam, hogy mit fogsz reagálni az adott fejezetre. :))

monccsa 2019.06.20 • 12:51

Ahogy vártan, elbúcsúzott Dong Hyuktól. Így a kettejük kapcsolata végleg lezárult. De ahogy az elvárható Ae-Joo Im-től még a végére csak beszúr még valami fordulatot. Megdöbbentő, hogy Yule mégsem tud tovább lépni és abból, ahogy Gyeongsoo reagált a megjelenésére, feltételezem, hogy az ő kapcsolatuk és esetlegesen őrült mivoltuk tovább folytatódik úgy, mint az előtt. Ezek után azt kell mondanom, hogy Gyeongsoo meg is érdemli, hiszen szemmel látható, (mint ahogy a történet folyamás sokszor is)  hogy szinte igényli is az ilyen bánásmódot. Szeretheti akármennyire Yule, ha folyamatosan bántja. Nincs az a szerelem ami ennyi kínzás után is szerelem maradna, inkább nevezném megszállottságnak és beteges ragaszkodásnak.

De egy dolog biztos, hogy igazán eseménydús és izgalmas mű volt. Egy fejezetet sem tudnék mondani, ami unalmas vagy elcsépelt lett volna. Mindíg meg tudott lepni és akadt jócskán olyan is, hogy egy nap után is csak annyi jutott eszembe, hogy MI VAN?? XD

Köszönöm az oldalnak és Akumának a kemény munkáját és, hogy lehetővé tették számomra, hogy elolvashassam ezt az alkotást.  :)

alena 2019.06.23 • 08:29

Szia monccsa!:) Igen, ez egy veszett jó manhwa volt, kár, hogy vége.:(                                                          A lezárásról nekem megint picit más a véleményem, mint neked, és borzasztó kíváncsi lennék mit szólsz hozzá.  :)   Szerintem ( sajnos) nem maradtak együtt a srácok, az a "szia" Gyeongssoo-tól Yulhoz nem köszönés, hanem elköszönés volt. Az egyedüllétet választotta mind a maga, mind Yul számára, mert hite szerint egyikük sem érdemli meg, hogy boldog legyen. Mondjuk ettől a hülyeségtől a hajamat tépem, mert igenis mindenki megérdemli a boldogságot.., és Dong Hyuk miatt meg főleg nem érdemes cölibátusba vonulni, akármilyen kis "ártatlanka" is !

A gyönyörű rajzok, és a fordulatos cselekmény  mellett nagy erőssége a manhwának a karakterek fejlődésének ábrázolása. Mondjuk Yulé a legnagyobb. Gondoltad volna az első fejezetek olvasásakor, hogy Yul szerelmet vall, mint ahogy azt az előző fejezetben tette? Vagy hogy bevallja őszintén, és  bűnbánóan mit tett G.-vel, mint ahogy a betegágyán tette a nővére előtt? Vagy hogy hetekig képes ott szobrozni az üzlet előtt egy szóra várva? Én tutira nem.  A régi Yul egyszerűen rátört volna, megfélemlíti, és magával hurcolta volna. De ez a szerelem, ( mert szerintem ami köztük volt, az jóval több mindkét fél részéről, mint beteges vonzódás), apránként megváltoztatta Yult.., csak sajnos már túl későn... Persze, hogy egy részem azt szeretné, ha idővel túllépnének a sérelmeken, mert jó volna végre boldognak látni ezt a két elveszett srácot.., de az élet valahogy nem így működik :((, pedig szerintem megérdemelnék végre egymást, és én itt a szót egész  más értelemben használom, mint te, mert végre felnőttek egymáshoz.

Mert Geongsoo is sokat változott. A kezdetekkor elképzelhetetlen lett volna feltételezni is, hogy nemet mond, ( DongHyuknak sem tudott, pedig már akkor is tudta, hogy nagy hibát követ el, ha enged neki.., és most issza is a levét rendesen, amilyen kis jótét lélek), azt meg hogy kimondja Yulnak: " Elhagylak".., na azt végképp nem! De megtette.

Szóval akárhogy is nem tetszik egy részemnek,- aki boldog végre vágyik-, mégis tetszik ez a lezárás.., mert így reális. Sokat gondolkoztam azon, hogy én meg tudnék -e bocsájtani Yulnak, ha G. helyében lennék ? És az őszinte válaszom ? Nem tudom...De talán az ilyen hőfokkal égő szerelmet okosabb feladni, mert mindent felperzsel maga körül, és csak a pusztulás lehet a végkifejlete...

Amúgy az feltűnt neked, hogy a legördögibb figurát, Yult alkotta meg a leggyönyörűbbnek a mangaka? Mert valljuk be, Yul kinézetre egy álompasi. :D   A végére én Geongsoot és Yult is nagyon megszerettem, miután kezdtem megérteni őket.., Dong Hyukot meg nem kell félteni, ő tutira boldogan él, majd míg meg nem hal, mert túl sekélyes...

De nagyon-nagyon kíváncsian várom a te véleményed. Szerinted? :)

PS: A plussz extrák csak érdekességek.., nekem tetszettek. :)   És így a végén nagy köszönet a mangakának az alkotásért, és Akumának a fordításért, és a  feltöltésért.  És nagyon jó ötlet volt a spoiler-szoba létrehozása, így nem lőjük le a poént azok előtt, akik még nem látták. :)

 

alena 2019.06.23 • 08:58

Szia @ Akuma! :)

Most veled se értek egyet.., pedig szívem szerint azt tenném.  Jó volna elhinni, hogy mindez a történet  valódi vége után zajlik valamikor, amikor Yul és Geongsoo már együtt vannak.., de szerintem ez csak egy akkor ki nem bontott, félbehagyott szál a történetben. ( lásd G. haja!!! ). Ez a rész,  csak azon meg nem valósított mellékszálak egyike,-  ahogy a  tesóról írottak is az-,  amik nem a jövőt, hanem a múltat ábrázolják, amit idő hiányában  a mangaka nem tudott kibontakoztatni...

De nagyon édes ez a kajálós rész, nem? :)) + a többi  extra is. 

Akuma 2019.06.23 • 10:52

Én pedig továbbra is kitartok amellett, hogy ez a főtörténet vége után játszódik: D

Egyrészt az 5. oldalon Gyeongsoo visszaemlékezik arra, ahogy Dong Hyuk kést szorít a nyakához (ergo nem lehet egy ki nem bontott / félbehagyott szál), majd pár oldallal később azon tanakodik, hogy minek is jött vissza Yulhoz (vagyis a 70. fejezet végén, amikor Gyeongsoo visszaköszön Yulnak, egyáltalán nem azt jelenti, hogy elbúcsúzik tőle. Hiszen a történet legelején is pont egy szia-sziával indult a kapcsolatuk… Egyszerűen csak fordult a kocka, és ez alkalommal Yul nyit Gyeongsoo felé, de Gyeongsoo válasza, ahogy anno Yulé is ugyanúgy egy szia volt, nem elutasítást… sokkal inkább a kapcsolatuk kezdete)

Az pedig, hogy Gyeongsoo haja „megint” hosszú, nyilván csak arra utal, hogy hónapok teltek el az utolsó fejezet óta (ergó újra megnőtt a haja: D)

monccsa 2019.06.23 • 11:54

Alena, én Akumával értek egyet. Ez a kis szösszenet a végén, egyértelmű, hogy a 70. fejezet folytatása. Ahogy Akuma is írta, több jel is ezt bizonyítja. (lásd, a visszaemlékezés a késes dologra, meg arra, ahogy Gyeongsoo mondja, "miért jöttem vissza hozzá"). Számomra fel sem merült az, hogy ez egy régi ki nem bontott szál korábbról.

Nekem nagyon tetszik ez a kis epilógus. Végre kezd hasonlítani egy normálisnak mondható kapcsolathoz. Ugyan Gyeongsoo még elutasító Yullal szemben, de mégsem annyira, hogy az zavaró legyen. Hiszen érthető miért viselkedik így. Ezt Yul is tudja és végre felfogta, hogy az a legjobb megoldás, ha időt hagy Gyeongsoonak. Mostmár látszik Yul arcán a szerelem, ahogy Gyeongsoora néz. Nem hittem volna, hogy ez is eljön egyszer. Türelmes vele, és teljesen emberi módon próbálja meg meghódítani Gyeongsoot. Ez egy kifejezetten szinpatikus viselkedés a számomra Yultól. Megdöbbentő, de a sok erőszak és küzdelem után, nem hittem volna, hogy ennyire szimpatikus véget tud varázsolni az alkotó, de sikerült neki. Teljesen elégedett vagyok a végével, mert a 70. fejezet után maradt bennem egy rossz érzés, mondván, hogy jesszus, nem tanulnak semmiből és minden úgy folytatódik, ahogy volt. De a körülményekhez képest a lehető legjobb lezárása a műnek. :))

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!