Diabetológus képzés

Diabetologus kepzes. Miért legyél diabetológiai szakápoló és edukátor?

nem szabad sebet cukorbetegség kezelésében

Kiváló diabetes-edukátor Díj Hazánkban a diabetes mellitusban szenvedő betegek cukorbetegek számát egybehangzó adatok szerint félmillióra becsülik, ma a hazai lakosság kb. Ez a szám feltehetően alábecsült, hiszen a betegek jelentős részét nem ismerjük.

látens cukorbetegség tünetei

Megfogalmazódott a diabeteses beteggel foglalkozó szakemberek iránti igény. A Magyar Diabetes Társaság elfogadva a WHO programjában megfogalmazott irányelveket, kidolgozta a Nemzeti Diabetes Programot, mely már ben tartalmazta a diabetológiai szakápoló és a diabetológus szakorvosképzés iránti igényt.

• CARBOHIDRATOS - Definición, Función y Tipos

Az MDT megbízására ban elkészült a diabetológiai szakápoló képzés tanterve. A képzés célja, hogy a diabetológiai szakápoló mind a prevenciós munkában, mind a betegellátásban, a szövődmények késleltetésében, illetve az ellátásban team tagként szakmailag magasan képzetten vegyen részt.

wormwood cukorbetegséggel

Szakdolgozói Konferencián már a szakápoló képzés tizedik évfordulóját ünnepeltük. Ma már a Cukorbeteg Szakellátóhely akkreditálásához feltétel diabetologus kepzes végzettségű szakember. A képzés időtartama: 34 hét, diabetologus kepzes egy napon kedd elméleti képzés folyik, és személyre szabott irányított ….

type one diabetes presentation