[Gastritis and gastropathy].

Diabetic gastropathy, Diabetologia Hungarica

diabetic gastropathy előrejelzések diabétesz kezelésére

Recommended Articles A gastroparesis a gyomor ürülésének olyan zavara, amely mechanikus elzáródás nélkül jelentkezik. Tünetei között a hányinger, a hányás, a puffadás, a korai teltségérzet és a diszkomfortérzés az elsődlegesek. Súlyos diabetic gastropathy súlyvesztés, kiszáradás, elektrolitzavarok, alultápláltság is következménye lehet. A gastroparesis eseteinek többsége idiopathiás, emellett az esetek kb.

diabetic gastropathy cukorbetegség a kezdeti szakaszban

A diabéteszes gastroparesis a vércukor-beállítást jelentősen megnehezítheti, kezelése jelentős kihívást jelent. A gyakori, kis mennyiségű étkezések és pszichológiai támogatás mellett több gyógyszeres lehetőség is rendelkezésre áll, azonban ezek hatékonysága korlátozott, és meggyőző, randomizált tanulmányok csak kevés esetben állnak rendelkezésre.

diabetic gastropathy diabetes főzési kezelésnek

A szóba jövő szerek között a prokinetikumok erythromycin, domperidon, metoclopramid és antiemetikumok fenotiazinok, szerotonin-antagonisták, butirofenonok a leginkább elterjedtek.

Az újabb, hatékonynak tűnő szerek közül a szerotonin 5-HT4-receptor-agonisták és dopamin D2-receptor-antagonisták alkalmazása jöhet szóba.

Kóreredet — Fertőzés — Autoimmun folyamat — Szisztémás betegségek miaihaemorrhagiás, vascularis, valamint hypertrophiás gastropathia különíthető el [2] 1. A gyomornyálkahártya szövettani eltérései tehát gyulladásos szövettani képpel járó gastritisekre és kevésbé gyulladásos reakcióval, mint inkább különböző szerkezeti eltérésekkel jellemezhető gastropathiákra különíthetők el.

Botulinum toxin pylorus sphincterbe injektálásával néhány tanulmányban javuló gyomorürülést és a tünetek enyhülését észlelték. Az egyik leghatékonyabb megoldásnak a gyomor elektromos serkentése tűnik, amelynek mind alacsony, mind magas frekvenciájú formája a tüneteket enyhítheti.

Understanding diabetic gastroparesis

Parkman, H. Gastroenterology, — Fisher R. American Gastroenterological Association medical position statement: diagnosis and treatment of gastroparesis Gastroenterology.