Őrület, mi derült ki a sörről: Vajon mit lépnek erre a nők?

Cukorbetegség sör

Tartalom

  Szerző: Horváth Gabi Egy kínai kutatás szerint napi fél liter sör segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, mivel ez a mérsékelt mennyiségű alkohol javíthatja a szervezet cukor-anyagcseréjét. A 2-es típusú cukorbetegség esetében ugyanis károsodik a szervezetnek a cukor lebontására való képessége, ezért kúszik magasabbra a vércukorszint.

  cukorbetegség sör

  Fotó: pixabay. Az alkohol ugyanis, főleg, ha elveszítjük a mértéket az italozásban, veszélyesen megemelheti a vércukorszintet, és elhízáshoz vezethet — ez pedig a 2-es típusú cukorbetegség egyik legfontosabb rizikófaktora. Csökkentheti a vércukorszintet A kutatásban, amelynek eredményeit más tudósok szerint óvatosan kell cukorbetegség sör, és amely korábbi tanulmányokat elemzett, ember vett részt.

  cukorbetegség sör

  Az eredmények arra utalnak, hogy a kis mennyiségű alkohol segített a cukoranyagcsere-folyamatban, és nemhogy emelte volna, inkább csökkentette a vércukorszintet. Így segített elkerülni, hogy az inzulinérzékenység csökkenése miatt fellépő magas vércukorszint arra kényszerítse a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen, és így belemanőverezze a testet egy lefelé tartó spirálba, amelynek eredménye a tovább csökkenő inzulinérzékenység, és a súlygyarapodás.

  A mértékletes alkoholfogyasztás a vizsgálatban a trigliceridszintet is csökkentette, cukorbetegség sör az éhgyomri vércukorértékre és a koleszterinszintre nézve nem biorezonancia cukorbetegség jelentős hatása.

  cukorbetegség sör

  Fotó: Pixabay. Ráadásul az is kérdés, hogy az esetleges védő hatások ellensúlyozzák-e az alkohol káros hatásait, többek között azt, hogy már kis mennyiségben is növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát.

  cukorbetegség sör

  Azt semmiképpen nem ajánlja egyetlen kutató sem, hogy ha valaki eddig nem fogyasztott alkoholt, a védő hatás miatt inni kezdjen. A cukorbetegek számára pedig különösképpen tilos az alkohol.

  cukorbetegség sör

  Az cukorbetegség sör cukortartalmú sör sem megoldás, mivel ennek alkoholtartalma általában magasabb az átlagnál. Az édes likőrök pedig extrém magas cukortartalmuk miatt különösen veszélyesek.

  cukorbetegség sör

  Csökkenteni viszont mindig érdemes a napi, heti adagot annak, aki rendszeresen iszik szeszes italt.