Cukorbetegek egészséges segítője: a csicsóka

Csicsóka hatása, Egyen csicsókát, ha kedves az élete!

A csicsókagumóból készített élelmiszerek komoly, megbízható kutatási háttérrel rendelkező élelmiszerek, hatásaikat reprodukálható megismételhető módon igazolták független, akkreditált intézmények, klinikák, szerte a világon. A csicsókasűrítmény kutatási modell-anyag, csicsóka hatása kutatómunka tárgya mind a mai napig.

ásványi vízkezelés cukorbetegség

A csicsóka és csicsóka készítmények előnyös hatásait célzott, több évtizedes hazai kutatások és követéses klinikai megfigyelések is megerősítették. Az ún.

A finomítatlan csicsókasűrítményekkel célzott klinikai vizsgálatokat végeztek, és élettani hatásait mérhetően jobbnak találták az egyéb, finomított csicsókaalapú termékekéhez ioncserélt csicsókasűrítmény képest. Korábban szakorvosi javaslat mellett volt forgalomban ilyen jellegű termék. Mind a mai napig orvosi ajánlások fogalmazódnak meg rendszeres fogyasztásukkal kapcsolatban.

A biocsicsóka-sűrítmények a csicsóka ún. Répacukor helyettesítésére is alkalmasak természetes, magas tápértékű, édes ízű anyagok A natúr termék kevésbé édes, fruktózdús termék édesítő ereje a mézénél másfélszer nagyobb Beltartalmi értékük és élettani hatásuk tekintetében még az értékesebb mézeket, illetve egyéb, természetes, növényi alapú édesítő anyagokat növényi szirupok, stevia is felülmúlják, a szakmai írja 1.

típusú diabetes mellitus szerint. Magas kálium, kalcium, magnézium és foszfortartalommal rendelkeznek, nátriumtartalmuk alacsony, vastartalmuk is jellemző. Nyomelemtartalmuk kiemelkedő, jellemzően magas réz, króm, mangán, cink tartalmuk, de számos egyéb elemet is tartalmazhatnak termőhelytől függően szelén, bór, stb Az említett nyomelemek támogatják a szívizom, az idegrendszer működését, az anyagcsere-folyamatokat, az enzimatikus működést, védik csicsóka hatása bőrt, érrendszert, nyálkahártyákat, megelőzik a terhességi hipertóniát, és számos egyéb létfontosságú folyamatban részt vesznek.

Gyógynövény lexikon

Az ásványi anyagok és nyomelemek egymáshoz viszonyított aránya megfelelő, egymás hasznosulását is segítik szinergencia. Különösen a kálium-magnézium-foszfor egyensúlya emelhető ki. Nem emészthető ballasztanyag tartalmuk révén serkentik a bélműködést. Az inulin mellett pektint is tartalmaznak.

  • Egyen csicsókát, ha kedves az élete!
  • Csicsóka Gyógynövény lexikon Csicsóka A csicsóka Helianthus tuberosus a őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény.
  • MedimiX - A csicsóka élettani hatásai
  • Diabetic rubeosis skin
  • Egyen csicsókát, ha kedves az élete!

Segítik a a fogyókúrás programokat, a tartós és eredményes súlycsökkentés kellékei. Az elhízás társult kórképeinek, valamint a metabolikus szindrómának a megelőzését és kezelését is támogatják. Használatuk egyben hosszan tartó teltségérzést biztosít, mértéktartó illetve szokásosnál kisebb élelmiszer-fogyasztás mellett is. Inulintartalmuk, valamint összetevőik optimális aránya együttes, komplex hatásuk miatt különleges élettani hatásuk van, más élelmiszerekkel nem vagy alig pótolhatók.

Az inulindús biocsicsóka-sűrítmény az ún.

Cukorbetegek egészséges segítője: a csicsóka

Más, élettanilag hasznos anyagokat esszenciális zsírsavak, növényi színanyagok, pektin, stb tartalmazó csicsóka hatása élettani hasznosságát felfokozzák, kiegészítik. Összetételük révén egyedi, igen előnyös felszívódási körülményeket pH, prebiotikus hatás, nyomelem-felszívhatóság, stb teremtenek a vékony- és vastagbélben. Prebiotikus hatásúak inulindúscélzott, szelektív táplálékot nyújtanak főként a hasznos Lactobacillus és Bifidobacterium mikroorganizmus kolóniák számára.

Erősítik az ún. Visszaszorítják a normál bélrendszeri mikroflórában található káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős betegségmegelőző szerepük van kompetitív gátlás. Védelmet nyújtanak a bélfertőzések ellen, illetve a már bekövetkezett kórképeknél a fertőző ágens visszaszorítását segítik inulindús termék. A probiotikumok illetve probiotikus készítmények hatását erősítik, felfokozzák együttes használat eseténmajd azok elhagyásakor a hasznos bélrendszeri mikroflóra szaporítását, kolonizációját folytatják, továbbviszik.

Táplálják a felszívást végző csicsóka hatása, azaz a bélrendszeri nyálkahártya bélbolyhok saját anyagcsere folyamatait is csicsóka hatása, azok tápanyagellátásának biztosítása révén. Igen hasznos fermentumokat, termékeket képeznek a bélrendszerben tejsavas erjedésa széklet pH-ját előnyös irányba tolják, segítik a bélpolipok, a vastagbél- és végbélrák megelőzését.

Csicsóka (növényfaj)

Segítik a székrekedés kezelését, lazítják a székletet, megelőzik a székrekedéssel járó problémákat ozmotikus, prebiotikus hatás, fermentáció, stb révén. Egyes, székrekedéssel összefüggő kórképek kialakulását csökkentik. Megelőzik és kiküszöbölik a bélrendszeri diszkomfort-érzést. Egyes autoimmun betegségek, mint a colitis ulcerosa és Csicsóka hatása, esetében is előnyösnek bizonyult a fogyasztásuk inulindúsa bélhámsejtek hatékonyabb regenerációja, a bélrendszeri immunitás javulása és egyéb hatások miatt.

Védenek a légzőszervi betegségekkel szemben, a tüdő hámszövetének immunitását erősítik. Szerepük van légzőszervi betegségek asztma, stb megelőzésében. Segítenek megelőzni a húgyúti fertőzéseket csecsemők, gyermekek és felnőttek esetében.

Írta Bányai Adrián A csicsóka egy elfeledett növény, mely az utóbbi időkben kezdi reneszánszát élni. A tengerentúlon számos elegáns étterem tűzi étlapjára nemes halak, homár, vagy más drága ételek köreteként, hazánkban a népszerűsége azonban továbbra sem túl magas.

Veseműködést elősegítő, húgykő és vesekő oldó valamint kőképződést gátló hatásuk ismert. Szerepük van a bélrendszeri immunitás, valamint a teljes szervezetre kiterjedő immunrendszeri védelem kialakításában. Az immunrendszer legnagyobb bástyái a bélrendszerben találhatók Növelik a vastagbélben a hasznos anyag-felszívódást, ezen belül is a vitaminok biohasznosulását.

K-vitamin, B-vitaminok, B12 vitamin Segítik a kalcium, magnézium, cink és vas biohasznosulását, növelik a kationok oldhatóságát, ionizációját és felszívhatóságát. Az inulin ún. Javítják a csontanyagcserét kalcium-ionizáció, D-vitamin működés segítése, lúgosítás stbsegítik a csontritkulás csicsóka hatása és kezelését, a vér magnéziumszintjét is emelik. Nem igényelnek gyomoremésztést, pektintartalmuk és egyéb anyagaik serkentik és védik a gyomrot. Nem okoznak kellemetlen erjedést a gyomorban.

Sósav és pepszin termelést nem váltanak ki.

Csicsóka, mint gyógynövény

A hasnyálmirigy védelemben betöltött szerepük tápanyag-forgalom szabályozás, lúgosítás, stb kiemelkedő. Cukoranyagcsere-szabályozók, kiegyensúlyozott szénhidrát-forgalom megvalósulását segítik. Alacsony glikémiás indexűek.

Kiegyensúlyozzák a zsíranyagcserét. Támogatják a szívizom munkáját, védik a szívet a stresszhatásokkal szemben, növelik ellenállóképességét, teljesítőképességét magnézium, foszfor, kalcium, csicsóka hatása, inulin, fruktóz. Kiemelt szerepük csicsóka hatása az érrendszer védelmében, védik a szív koszorúsereit és az agyi ereket, csökkentik a szívinfarktus és az agyvérzés, stroke esélyét. Más érvédő anyagokkal együtt pl.

Szerepet játszhatnak a hajszálerek, kapillárisok védelmében, az idősebb kori hajszálér-károsodások megelőzésében, csökkentésében más anyagokkal együtt.

Trigliceridszint szabályozók, csökkentik a szabad zsírsavak mennyiségét a vérben, ezáltal a szív oxigén-igénye is csökken, amely szintén szívinfarktusra való kisebb hajlammal, illetve egészségesebb szívműködéssel jár együtt.

Erre jó a csicsóka

Legtöbb esetben trigliceridszint csökkenést észleltek inulindús termék. Mérhetően növelik a védőkoleszterin HDL szintet. Az érelmeszesedési folyamatot arteriosclerosis lassítják. Kiegyensúlyozzák a hormonális folyamatokat a szénhidrát- a zsír- csicsóka hatása a nyomelem-egyensúly, valamint a bélflóra-hatások révén.

Nem igényelnek inzulint a hasznosítás során, nem jelenik meg a hiperinzulinizmus, mely számos kórkép melegágya cukorbetegség, rákbetegség, elhízás, stb. Az evési kényszerek visszaszorítása révén számos következményes pszichikai és fizikai következményt is elháríthatnak.

Az élelmiszer-függőségeken belül kiemelten az édességvágyat csökkentik, az édesség-függőség visszaszorítását támogatják. Segítenek a rendszeres étkezési ritmus megvalósításában az éhség-jóllakottság központ egyensúlyának segítése révén, támogatják a mértéktartó, tudatos életvezetést és étrendet. Igen előnyös, rövid szénláncú zsírsavakat képeznek a vastagbélben. A B-vitaminok bélflóra általi termeltetésében is nagy szerepet vállalnak, így e téren B-vitaminok hatásuk többszörösen előnyös.

Csicsóka, mint gyógynövény - Egészségtér

Béta-karotin, nyomelem- és ballasztanyag-tartalmuk révén antioxidáns hatásúak, gyökfogók. Kedvezően befolyásolják a só- és vízháztartást elektrolit egyensúly. Segítik a tartós izommunkát, fizikai aktivitást, így fizikai munkások számára is hasznosak.

alkoholos tinktúrák a cukorbetegség kezelésére

Gyorsan és hatékonyan feltöltik a máj glikogén raktárait, hatékonyan biztosítják csicsóka hatása szervezet hosszú csicsóka hatása általános energia- és stresszraktárait. Az alacsony vércukorszintet normalizálják cukorforgalom-szabályozás. Kisgyermekek energia és elektrolit-egyensúlyát, hőháztartását jól szabályozzák, egyenletessé teszik az anyagcserét, energiaforgalmat.

Serdülők, ifjak szervezetére is igen pozitívan hatnak, a bélrendszeri egyensúly, az anyagcsere, és mikroelem nyomelem pótlás, a szellemi teljesítőképesség és lelki stabilitás tekintetében.

Az idegrendszeri stabilitást támogatják, az általános szellemi erő megőrzésében biológiai úton részt vállalnak. Gyermekek és ifjak idegrendszeri és szellemi stabilitását, állóképességét megerősítik.

A lelki állóképesség, lelki egyensúly előmozdítói egyéb tényezőkkel együtt. Városi óvodák és iskolák gyermekeinek és dolgozóinak kiemelten ajánlott Időlegesen vagy tartósan szellemi koncentrációt és lelki állóképességet igénylő tevékenységek segítői.

A mentális terhelhetőséget, teljesítőképességet emelik.

A csicsóka gyógyhatása

Segítik a fókuszált figyelmet, koncentrációt igénylő csicsóka hatása végzők munkáját. Szellemi munkások hasznos táplálékai. A fizikai és lelki stresszek leküzdésének hatékony eszközei, biológiai úton növelhetik a stressz-küszöböt. Tartós szellemi és fizikai leterheltséget követően támogatják az agyi-idegi rendszerek, valamint az izomzat regenerációját, gyorsabb kipihentséget biztosítanak egyéb életvitelbeli tényezőkkel együtt.

klinikák diabétesz gondozás izrael

Intenziv stresszhatások baleset, gyász, egyéb megrázkódtatások után a szervezet biológiai megerősítői. Kedvezően hatnak a magas várnyomásra csökkentik az ásványi csicsóka hatása, valamint só-és vízháztartást is szabályozó jellege miatt K-Na pumpa. Kezdődő, II. Rendszeres bevitelük a gyógyulást hatékonyan segíti. Candidiasisban szenvedő betegek számára előnyösek inulindúsa bélflóra-egyensúly, a jó bélrendszeri immunitás teljes immunrendszeri védelem valamint a betegséggel együtt járó idegrendszeri hatások leküzdésének segítője.

Vírusos szezonban illetve influenza járványok idején igen hasznos védő, megelőző táplálékok. Kialakult fertőzések, infeciók közbeni gyógyulást és azt követő immunrendszeri erősítést hatékonyan elvégzik, egyéb immunerősítő hatóanyagok működését segítik.

Műtétek utáni lábadozást, felerősödést, roborációt elősegítik. Az inulindús termék sokoldalú szabályozó, immunerősítő, protektív védőa fruktózdús kíméletes energiaszolgáltató, nyomelempótló, stb tulajdonsága miatt előnyös.

Segítik a gyermek- és felnőttkori allergiák ekcéma, csicsóka hatása asztma, stb és intoleranciák megelőzését. Atópiás allergia hajlamával rendelkező családoknál rendszeres fogyasztásuk védő, preventív hatású.

vércukorszint mérés tesztcsík nélkül

Pollenallergiások számára is alkalmas és építő tápanyagforrások. Esszenciális zsírsavakkal és más anyagokkal együtt a tüdő hámszövetének állapotát javíthatják Az aktív vagy passzív dohányzás által károsodott tüdő- és emésztőszervi nyálkahártyák sejtjeinek regenerációját serkentik, a dohányzás-leszoktató programok hasznos segítői az idegrendszeri állapotot is csicsóka hatása Kialakult ételallergiák és -intoleranciák esetében fogyasztásuk előnyös, segítik a tápanyag-ellátást, az immunrendszeri egyensúly helyreállítását.

Az esetlegesen sérült, érzékeny bélnyálkahártyát nyugtatják, hámosítják. Rosszindulatú daganatok ellen védenek. Kiemelten az emlő- vastagbél- végbél- prosztata- tüdő- és májrák elleni védelemben segítenek, de hatással vannak más szervek védelmére is gyomor, hasnyálmirigy, bőr.

Gyorsítják a szervezet általános méregtelenítő folyamatait, különös tekintettel a nehézfémek kiválasztására. Erősítik a környezetszennyező anyagokkal, csicsóka hatása ártalmakkal szembeni ellenállást. Nehézfémekkel szennyezett területeken, iparvárosokban rendszeres használatuk ajánlott.

Testsúly csökkentése gyógyteákkal

Májvédő hatásúak, javítják a máj anyagcseréjét és detoxikáló tevékenységét. Májbetegségek esetén a májfunkció értékei mérhetően javultak. Idült májbetegek egészségi állapotát, életminőségét javítják, elősegítik a májregenerációt. Szerepük van a gyógyszerek mellékhatásainak csökkentésében, a májban történő bonyolult átalakítási folyamatok segítésében, a szervezetbe akár önhibánkon kívül is bekerült számtalan méreganyag hatástalanításában, eltávolításában.

Egyen csicsókát, ha kedves az élete!

Tisztítókúrák bél- máj- és vesetisztításléböjtök hasznos kelléke, az általános méregtelenítő programok hatékonyságának növelője. A léböjtök során vércukorszint és energiastabilizáló hatású, a böjtkúrák során a mentális és lelki egyensúly megtartását is segíti. Gyorsítják az alkohol oxidatív lebontását, csökkentik az iváskényszert fruktózdús. Az alkohol elvonókúrák hasznos segítője, az alkoholbetegek visszaesésének biológiai úton történő akadályozója.

Mérhetően csicsóka hatása az alkoholbetegek életkilátásait. Igazolódott az inulindús csicsókatermékek húgysavszint-csökkentő hatása is, amely a köszvényes és húgysavszinttel összefüggő ízületi panaszok csökkentését segítik, rendszeres fogyasztásuk esetén.

A köszvény és hiperurikémia megelőzésében és kezelésében jól hasznosíthatók, normalizálják a vér húgysavszintjét, ezzel gátolják a húgysav kristályok létrejövetelét az ízületekben, így elkerülhető a köszvényes roham.

A csicsóka jótékony hatásai | Brainman pictures

Emellett a csicsókatermékek savtalanító hatása is enyhíti a tüneteket, az ízületek gyógyulási folyamatát segítik. Részt vesznek az egészséges szájflóra kialakításában, édes ízük ellenére nem okoznak fogszuvasodást, sőt visszaszorítják a fogágybetegségeket inulindús. Öregedési folyamatokat lassító hatásaik miatt javasolható középkortól kezdődően, kiemelten az idősebb lakosság számára.

Összetett hatásaik révén beindítják az öngyógyító, regenerációs mechanizmusokat a tápcsatornában, a keringési rendszerben, a májban, a csontrendszerben és ízületekben, valamint az idegsejtekben. Kiemelten ajánlottak változó kor előtt álló, illetve változó korban lévő nők számára, a belső anyagcsere- és hormonális egyensúly fenntartása érdekében, valamint az idegrendszer megerősítésére, stresszoldásra.