Callebaut kakaóvaj
Tartalom
Nekem például bonbonok kézzel mártásához, burok öntéséhez a legjobban talán a Lidl-ben kapható J. Kép innen. Jó még nagyon az Aldiban kapható Choceur és Moser Roth étcsokoládé mártáshoz, illetve a Moser Roth tejcsokija is szép folyósra olvad.
Callebaut belga csokoládé pasztilla 400g Ruby
Fehér csokik közül a Lidl-ben kapható Bellarom gr vált be a legjobban, szép folyósra olvad. De hasonlóan jól lehet dolgozni az Aldiban kapható Choceur Feine Weisse nevű fehér csokival is. Lild, Bellarom - az első a sima fehér csoki.
Beszerzőhelyek: Ázsia Bt. Ennek a módszere a következő: Kakaóvaj pasztillás formában 1 A csokoládét megolvasztjuk a megszokott módon vízgőz, mikró stb. Ha szükséges, fokozatosan újabb adagot adunk a csokoládéhoz, míg a kívánt sűrűséget el nem érjük.
Callebaut Étcsokoládé korong 400gr
A kakaóvaj olvadáspontja fok között van, tehát ennél hidegebb csokoládéhoz nem tudjuk hozzákeverni úgy, hogy megolvadjon. Diabétesz és stomatitis kezelése közben ugyan valamennyit még változik a csokoládé viszkozitása sűrűbb leszde nem számottevő mértékben.
Beanology - Praline 'Roasting' - Callebaut TV
Megjegyzés: Természetesen vajjal vagy étolajjal is vékonyítható a csokoládé, ám ez a módszer nem megfelelő, ha temperálni szeretnénk a csokoládét! Mikor lehet szükséges a csokoládé vékonyítása kakaóvajjal? Amikor túl sűrű a csokoládénk mártáshoz, és ezen szeretnénk javítani.
Alapesetben azonban gazdaságosabb, jobban megéri megfelelő viszkozitású csokoládét venni callebaut kakaóvaj készítéséhez vagy kimártáshoz, mert akkor nem jön hozzá a csokoládé árához a kakaóvaj ára plusz költségnek. Vannak olyan bonbonok, ahol extrém vékony burokra van szükség, pl.
Habzsákkal formázott vajas ganache recept itt Nagyon hasznos a kakaóvaj vékonyítása, ha jégkrémeknek szeretnénk csinálni hajszálvékony, roppanós csokiburkot vagy Vienetta-szerű jégkrémtortákhoz vékony csokilapokat.
Ebben az esetben a burokhoz kb. Erről a technikáról bővebben itt olvashattok.
Jégkrém vékony csokiburokkal recept itt Vékony csokilapok callebaut kakaóvaj vienettában recept itt Irodalom: Cocoa butter.
Jó összefoglaló a kakaóvaj szerkezetéről, főbb tulajdonságairól. William Curley: Couture Chocolate London, Greweling: Chocolates and Confections.