Cukorbetegek egészséges segítője: a csicsóka

Arginin cukorbetegség

Forduljon orvosához Az L-arginin számos mechanizmus révén segítheti a cukorbetegeket.

Az L-arginin hatása

Például segíthet a szív- és érrendszerrel kapcsolatos szövődmények, például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a szívbetegségek kockázatának csökkentésében. Ennek oka, hogy az L-arginin olyan vegyi anyagot hoz létre a testében, amely az erek ellazítására szolgál. A cukorbetegség azonban bonyolíthatja ezt a folyamatot, ezért fontos, hogy orvoshoz forduljon, ahelyett, hogy megkísérelné öngyógyítani az L-arginin-kiegészítőket.

áramköri rajza asd 2 diabetes

Az L-arginin egy másik módja a cukorbetegeknek a sportteljesítmény növelése lehet, amely hozzájárulhat az izomépítéshez és a zsírvesztéshez. Ez vészhelyzet? Ha súlyos orvosi arginin cukorbetegség tapasztal, azonnal forduljon sürgősségi ellátáshoz.

L-arginin tények Az L-arginin, amelyet néha egyszerűen argininnek hívnak, számos funkcióval rendelkező aminosav. Segít előállítani a karbamidot, egy vegyi hulladékot, amely segíti a szervezetét az ammónia leadásában.

SpeciĂĄlisan cukorbetegek szĂĄmĂĄra

Aminosavként a fehérje építőköve, ezért segíti a fehérjével kapcsolatos funkciókat, például a sebgyógyulást és a szövetek helyreállítását. Klinikai körülmények között az L-arginint a fogyás, vagy a súly- és erővesztés gyors megelőzésére használják súlyos betegeknél, valamint arginin cukorbetegség spermiumtermelés fokozására a termékenységi kezelések részeként.

kezelés viszketés cukorbeteg nőknél

Az L-arginin, amelyet néha egyszerűen argininnek hívnak, számos funkcióval rendelkező aminosav. Szívvel kapcsolatos szövődmények Azáltal, hogy nitrogén-monoxidot termel a szervezetben, az L-arginin elősegíti az értágulatot, és fontos következményekkel járhat a cukorbetegség kezelésében. Az értágítás az erek tágulására és ellazulására utal.

sebek kezelésére a lábát a cukorbetegség

Ha az értágulat megfelelően működik, az megakadályozza a lepedék felhalmozódását, és enyhíti a vérnyomást, a cukorbetegség gyakori szövődményeit is. A cukorbetegség azonban megnehezíti az erek ellazulását 2. A betegség lényegében versenyt teremt az L-argininért. Ez így működik: Amikor a tested lebontja az Arginin cukorbetegség karbamid előállításához, ehhez argináz nevű enzimet használ.

A cukorbetegeknek magasabb az argináz aktivitása, mint a arginin cukorbetegség cukorbetegeknek, ami azt jelenti, hogy túl kevés L-arginint hagy maga után a nitrogén-oxid formulázásához.

Az L-arginin hatása

A tudósok szerint ez a probléma cukorbetegeknél megoldható egy másik aminosavval, az L-citrullinnal és egy arginin cukorbetegség típusú gyógyszerrel. Ennek megerősítésére azonban tanulmányra van szükség.

lencse cukorbeteg

Azáltal, hogy nitrogén-monoxidot termel a szervezetben, az L-arginin elősegíti az értágulatot, és fontos következményekkel járhat a cukorbetegség kezelésében. Sportteljesítmény Az L-arginin másik módja a cukorbetegek számára az, hogy képes befolyásolni az izom kondicionálását, döntő fontosságú azoknak a cukorbetegeknek, akiknek kezelési célja a fogyás és a fokozott fizikai aktivitás.

Az L-arginin elősegíti a kreatin termelését, amely energiával látja el az izmokat.

cukor cukorbetegség 1 típusú kezelése komplikációk

Lehet, hogy látta az L-arginint számos sportteljesítmény-kiegészítésben. A Marylandi Egyetem Marylandi Orvosi Központja szerint az L-arginin szerepe az állóképesség fokozásához vezet, különösen a nagy intenzitású, rövid ideig tartó tevékenységeknél.

Ezenkívül az L-arginin elősegíti az izom véráramlásának javítását, népszerűvé téve azok körében, akik azt akarják, hogy izmaik nagyobbak legyenek és több zsírt ürítsenek. Ezenkívül ragaszkodtak a soványabb izomszövethez, és jobb glükózprofilokat tapasztaltak.

Az L-arginin másik módja a cukorbetegek számára az, hogy képes befolyásolni az izom kondicionálását, döntő fontosságú azoknak a cukorbetegeknek, akiknek kezelési célja a fogyás és a fokozott fizikai aktivitás.

Forduljon orvosához Mielőtt elkezdené szedni az L-arginint, fontos megjegyezni, hogy az egészséges élelmiszerboltban található kiegészítők nem a arginin cukorbetegség kezelésére szolgálnak. Beszéljen orvosával az L-arginin szedésének előnyeiről és lehetséges mellékhatásairól, ha cukorbetegségben szenved, különösen akkor, ha más betegségei vannak, vagy egyéb gyógyszereket is szed.

Aminosav Az arginin egy aminosav, amely arginin cukorbetegség területen szerepet játszik a test működésében. Ezek között szerepel a vérnyomás és a vérkeringés szabályozása a nitrogén-monoxid és az immunrendszer fokozásán keresztül. Előnyei főként a testépítés világában ismertek, hiszen segít az izmok építésében, a növekedési hormon és kreatin termelődésében. Mi az az L-arginin? Noha nem esszenciális aminosav - azaz olyan, amelyet a test önmagában nem képes előállítani - az L-arginint mégis nélkülözhetetlennek tekintik, mivel jelenléte nagyon fontos számos funkció számára.