Hyakujitsu no Bara

Eredeti cím: 百日の薔薇

Egyéb címek: Maiden Rose

Típus: OVA

Hossza: 2 rész

Műfaj: dráma, történelmi, yaoi

Kiadás éve: 2009

Stúdió: PrimeTime

Adoptálva: Manga

MAL」 「ANN」 「AniDB

Státusz: Befejezett

68

Mű értékelése: 8,8 27 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Hyakujitsu no Bara - 1.rész

Fordította: Akuma

Lovagom

Hozzáadva: 2019.04.25 • Megnyitások száma: 539

Videóformátum: mp4
Felbontás: 720x400

Letöltéshez
bejelentkezés szükséges

Hyakujitsu no Bara - 2.rész

Fordította: Akuma

A Császár Virága

Hozzáadva: 2019.04.25 • Megnyitások száma: 281

Videóformátum: mp4
Felbontás: 720x416

Letöltéshez
bejelentkezés szükséges

Egy háború két ország és két férfi között…


Háború robban ki az ellenséges országok között. Eurote támadást indított nyugati szomszédjai ellen, így Deiden is belekeveredett a háborúba, mint a nyugati csapatok szövetségese. 
Taki Reizen, a 15. hadtest parancsnoka, és egyben a szentnek tartott Reizen család örököse mindössze húszéves, de tapasztalt és elhivatott vezető. Külföldi tanulmányait kellett megszakítani a harcok miatt, ám nem egyedül érkezett haza. 
Klaus von Wolfstadt kapitánnyal közel egy évtizede ismerik egymást. Taki akkor még szinte gyermek volt, ám Klausra olyan mély hatást gyakorolt, hogy soha nem tudta kiverni a fejéből.
Évekkel később összetalálkoztak a katonai akadémián, gyengéd érzelmek szövődtek közöttük, és Klaus a fiúval tartott, amikor Takit a háború miatt hazarendelték. Ő lett Taki „lovagja”, testőre és bizalmasa egyaránt. 
Kapcsolatukat titokban kell tartaniuk, és ez rányomja bélyegét az érzelmeikre is. Klaus nehezen viseli, hogy Taki a hálószobán kívül ugyanolyan katonának nézi, mint a többieket. Ez az érzés odáig fajul, hogy egyet akar: belevésni a fiú minden sejtjébe, hogy összetartoznak. Ám meddig mehet el, mielőtt érzelmeik szeretetből gyűlöletté válnak?

Az anime eredetileg Inariya Fusanosuke azonos c. mangájából született. Nem kell bemutatnunk az alkotót, hiszen olyan művek kötődnek a nevéhez, mint a Blue Nathaniel, a Netsu no Ori, vagy a II. világháborús témában írt Giglio. Yaoi műveiben gyakran ábrázol erőszakot, mély emberi érzelmeket – gyűlöletet vagy éppen a gyűlölettel egyenértékű szerelmet. Történetei többsége háborúban játszódik, ami nyomot hagy a szereplők lelkivilágán is. A Maiden Rose - eredeti címén Hyakujitsu ni Bara - 2005-ben jelent meg, jelenleg még folyamatban van. Az első kötetet dolgozták fel az anime készítői. 
2007-ben már megjelent egy Drama CD a manga első kötetéhez. Ezt követte aztán a kétrészes OVA. Az első része 2009 májusában jelent meg, aztán a második rész októberben. A készítő a Prime Time csapata, akik olyan animék készítéséről híresek, mint az Ikoku Irokoi Romantan, a Kirepapa, és a Seitokaichou ni Chukoku. A szinkronszínészek között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Susumu Chiba (Kazuki hangja a Papa to Kiss in the Darkból, Ichijoué a Vampire Knightból) vagy Kazuhiko Inoue (Aion hangja a Chrno Crusade-ből, Yuki Eiri-é a Gravitationból, Kakashié a Narutóból).

Az anime grafikája a harctéri jeleneteknél és amúgy is^.^ szépen kidolgozott, és nagyban alkalmazkodtak a mangaka által használt színekhez. A zene nagyszerűen sikerült, illik a történethez. Egyetlen probléma van a Maiden Rose-zal… A manga nélkül egy kissé érthetetlen Taki és Klaus viszonya. Mivel egyik rész sem hosszú, így a visszaemlékezések egy kicsit zavarosak lehetnek azoknak, akik még nem olvasták az eredeti művet. Ezen kívül azt hiszem, hogy igazi gyöngyszemről van szó XD. Arra azért kifejezetten felhívnám a figyelmet, hogy ugyanúgy, ahogy azt már a mangaka más műveinél megszoktuk, az erőszak is szerephez jut, amit az animéből sem hagytak ki. 
Ezt ellensúlyozandó, a két rész végén helyet kapott egy másféle megközelítés, és higgyétek el, Taki cicaként és Klaus farkasként igazán elbűvölő:D
Nos, én imádom, szóval csak javasolni tudom, hogy nézzétek meg ti is!

 

Írta: Ai 2011.01.19

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!