Enzai

Eredeti cím: 冤罪

Típus: OVA

Hossza: 2 rész

Műfaj: dráma, yaoi

Kiadás éve: 2004

Stúdió: ismeretlen

Adoptálva: Visual novel

Hivatalos Oldal」 「MAL」 「ANN」 「AniDB

Státusz: Befejezett

35

Mű értékelése: 5,9 24 szavazat

Letöltések Ismertető Hozzászólások (0)

Enzai - 1.rész

Fordította: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.03.29 • Megnyitások száma: 942

Videóformátum: mp4
Felbontás: 704x392

Letöltéshez
bejelentkezés szükséges

Enzai - 2.rész

Fordította: Akuma

Nincs cím megadva

Hozzáadva: 2019.03.29 • Megnyitások száma: 455

Videóformátum: mp4
Felbontás: 640x368

Letöltéshez
bejelentkezés szükséges

Egy ártatlanul börtönbe kerülő fiú története…


Guys a családjával él a Napóleon korabeli Párizsban. Napközben a barátaival lóg, és néha bizony benne vannak egy-egy apróbb balhéban. Egy esős napon meglovasítanak pár cukorkát az édességüzletből, ám Guys pechjére pont belefut egy rendőrbe. Guildias nem bánik vele kesztyűs kézzel, sőt egyenesen gyilkossággal gyanúsítja, holott Guysnak van alibije arra az időpontra. A férfi egyezséget ajánl: ha Guys bűnösnek vallja magát, talán segíthet neki. Ám hazudik, és a fiút elítélik. A börtön pedig igazi rémálommal ér fel, a börtönőr és a rabok sem kímélik. Sikerül szert tennie két barátra, de aztán miattuk kénytelen lesz az újfent felbukkanó Guildias játékszere lenni.
Guys szabadulni akar, de úgy néz ki, senki sem hisz neki, még tulajdon ügyvédje sem… 
Mi lesz így a fiú sorsa?

Az Enzai 2002-ben megjelent yaoi számítógépes játék alapján készült. Ez volt az első BL témájú játék, amelyet kiadtak az Egyesült Államokban. Japánban hihetetlen népszerűségnek örvendett annak ellenére, hogy szokatlanul sok S&M jelenet és erőszak található benne. A siker talán abban rejlett, hogy igen kivételes módon ábrázolta a karaktereket és eseményeket, valamint egyáltalán nem átlagos betegségeket, mint például a skizofréniát (Vallewida esetében). 
Készült hozzá Drama CD, Fan Book, regény, gyűjtőknek kitűzők, táskák és egyéb kiegészítők. 2004-ben készült el a két részes OVA, amely nagyon sokban hű maradt a játékhoz, és tényleg csak azoknak ajánlom, akik erősebb idegzettel rendelkeznek. A rendező Toshiyuki Sakurai, a zenéért Kennosuke Suemura felel, a karakterdizájnért Hotaru Kawano. 
Az OVA zenéjében inkább német beütés köszön vissza, bár elvileg Franciaországban játszódik a történet. A seiyuuk is nagyon jók – Tatsuki Amano, Kinichi Sera, Katsuaki Arima, Kazuya Ichijou, Bakuhatsu Fuji. 

Nem egy könnyed történet, ezt már a legelején le lehet szögezni. Nekem legalábbis nem volt az, pedig én majdnem mindenre vevő vagyok. Ám az erőszakos jelenetek eléggé megviseltek, hiszen hiányzott belőle az a fajta érzelmi kötés, ami más yaoiban jelen van. Én pont azért szeretem a yaoit, mert néhány kivételtől eltekintve tényleg egyfajta érzelmi kötést ábrázolnak. Az Enzai jeleneteinek többsége azonban tényleges erőszak. A látvány és grafika sötétre sikeredett, alkalmazkodva a játék színvilágához. Ettől eltekintve a szereplők ábrázolása megfogott, Lusca ügyvéd úré különösen, bár a rövidség miatt a karakterek nem lettek olyan jól kidolgozva, mint a játékban.

 

Írta: Ai 2011.01.23

Már be is tudsz lépni Hibás felhasználónév/jelszó

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Legalább 3 karakter Csak az angol abc betűiből, számokból és -_! jelekből állhat Ez a felhasználó már létezik
Legalább 6 karakter
A jelszavak nem egyeznek
El kell fogadni

Tudomásul veszem, hogy a YaoiOrden oldalán elsősorban YAOI mangák, animék, filmek és írások találhatóak, melyek megtekintése azok szexuális tartalma miatt kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

El kell fogadni

Megerősítem, hogy elmúltam 18 éves!