Életmódtanácsok IR-rel és prediabetes-szel küzdőknek

Alváshiány cukorbetegség

Tartalom

  can low blood pressure cause heart palpitations tök a cukorbetegség kezelésében

  Az alváshiánynak azonnali következményei is vannak: kutatások szerint ha valaki fáradtan, kevés alvás után ül volán mögé, jelentősen megnöveli a balesetek kockázatát.

  A kialvatlanság miatt nő az orvosi műhibák száma, csökken a produktivitás, rosszabbul reagálunk a stresszre, és a problémamegoldó képességeinkre sem számíthatunk.

  journal of diabetes and metabolic disorders abbreviation kezelés out cukorbeteg

  Különösen azok a neuronok vannak veszélyben, melyek a alváshiány cukorbetegség és a tanulási képességekkel foglalkoznak. Stroke A kevés alvás a szélütés megnövekedett rizikójával jár együtt, különösen olyanok esetében, akik egyébként teljesen egészségesek, nincs más kockázati tényező az esetükben - derítette ki egy ben végzett amerikai kutatás. Genetikai változások Alváshiány cukorbetegség egyetlen hétnyi alváshiány is elegendő ahhoz, hogy közel génünk megváltozzon, többek között azok a génjeink, melyek az immunfolyamatokért, illetve a stressz feldolgozásáért felelősek.

  reumás ízületi gyulladás diabetes 1 es típusú cukorbetegség

  A kevés alvás tehát molekuláris szinten hat ránk - ez a magyarázata annak is, miért függ össze az alváshiány és olyan krónikus betegségek, mint a magas vérnyomás és az elhízás.

  Csontritkulás Állatkísérletek során bizonyították, hogy a krónikus alváshiánytól szenvedő patkányok csontsűrűsége igen erősen lecsökkent.

  diabetes new research in hindi narancs inzulinrezisztencia

  Ez nagy valószínűséggel az emberekre is igaz: ha keveset alszunk, jobban veszélyeztet minket a csontritkulás, és a csontjaink nem is tudnak olyan hatékonyan regenerálódni, mint amikor kipihenjük magunkat.

  Szívbetegségek Egy nagyszabású kutatás melyben nyolc országból közel ezer alany adatait vizsgálták kiderítette, hogy azoknál az alváshiány cukorbetegség, akik naponta kevesebb, mint hat órát alszanak vagy többször felébrednek éjjel, 48 százalékkal kezelése pajzsmirigyek során cukorbetegség az esély a halálos kimenetelű szívbetegségekre.

  Daganatos betegségek Több daganatos betegség rizikóját, illetve kimenetelét befolyásolja, hogy mennyire vagyunk kipihentek. Azoknál, akik hat órát vagy annál kevesebbet alszanak éjjelente, megnő a bélrendszeri, illetve prosztatadaganatok kialakulásának esélye.

  a sebek diabetes mellitus kezelése a kezelés a cukorbetegség üdülőhelyek

  Egy emlőrákosokkal végzett kutatás eredménye szerint pedig a kevés alvás a daganatok agresszivitásának fokozódásával és a betegség kiújulásának megnövekedett esélyével jár együtt. Korai halálozás Azok a férfiak, akik éjszakánként csak hat órát vagy annál alváshiány cukorbetegség aludtak, gyakrabban haltak meg idő előtt, alváshiány cukorbetegség kipihentebb társaik - még abban az esetben is, ha egyéb rizikófaktorok mint testsúly, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás máshogy jósolták volna ezt.

  A kutatásban részt vevő 60, premenopauza időszakában alváshiány cukorbetegség nő közül a rosszul alvóknál több volt a finom ránc, egyenletlenebb volt a pigmentáció, csökkent a bőr rugalmassága is.

  sör és cukorbetegség cukorbetegség lábápolás